FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OI: KENTERIS I THANOU NEĆE NASTUPITI

ATENA, 14. kolovoza (Hina/Reuters) - Grčki sprinteri Kostas Kentreis iKaterina Thanou bit će povučeni s Olimpijskih igara, kazao je u subotuza agenciju Reuters izvor blizak grčkoj reprezentaciji.
ATENA, 14. kolovoza (Hina/Reuters) - Grčki sprinteri Kostas Kentreis i Katerina Thanou bit će povučeni s Olimpijskih igara, kazao je u subotu za agenciju Reuters izvor blizak grčkoj reprezentaciji.

Slučaj Kenterisa, pobjednika na 200 metara na Olimpijskim igrama u Sydneyu, i Thanou, srebrne na 100 metara iz Sydneya, raspravljan je na sastanku Grčkog olimpijskog odbora.

Oboje sportaša trebalo bi se pojaviti u ponedjeljak na saslušanju pred Međunarodnim olimpijskim odborom (MOO) kako bi objasnili zašto su propustili doping kontrolu ovoga tjedna u Ateni.

Kenteris i Thanou su propustili testiranje predviđeno za ovaj tjedan u SAD-u nakon što su otputovali za Atenu dan ranije nego je planirano.

MOO je odlučio u petak dati grčkim sportašima produljenje od 72 sata nakon što su propustili testiranje jer su stradali u motociklističkoj nesreći.

Skandal je tim veći jer je Kenteris trebao zapaliti Olimpijski plamen na otvaranju Igara u petak, no ta je čast pripala jedriličaru Nikosu Kaklamanakisu.

Kenteris i Thanou nalaze se u bolnici zbog ozljeda zadobivenih u tajanstvenoj prometnoj nesreći. Liječnici kažu da je stanje oboje sportaša stabilno i da nisu teže ozlijeđeni, ali da moraju ostati u posebnoj sportskoj izolaciji do nedjelje.

Prema priopćenju objavljenom nakon nesreće, Kenteris je zadobio "lakšu ozljedu glave, iščašenje vratnih kralježaka i koljena i ogrebotine na lijevoj nozi".

Thanou je zadobila "lakše trbušne ozljede i iščašenje desne noge".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙