FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OI JEDRENJE: LOŠ DAN KARLA KURETA

ATENA,16. kolovoza(Hina) - Treći dan jedriličarskih natjecanja uSaronskom zaljevu Karlo Kuret neće pamtiti po dobrome. Zbog vrlo jakogsjevernog vjetra "meltemia", organizatori su na regatno polje pustilisamo klasu "finn", a Kuret je u dva jedrenja po ekstremnim uvjetimabio 12. i 18., pa je sa treće pozicije pao na šestu.
ATENA,16. kolovoza(Hina) - Treći dan jedriličarskih natjecanja u Saronskom zaljevu Karlo Kuret neće pamtiti po dobrome. Zbog vrlo jakog sjevernog vjetra "meltemia", organizatori su na regatno polje pustili samo klasu "finn", a Kuret je u dva jedrenja po ekstremnim uvjetima bio 12. i 18., pa je sa treće pozicije pao na šestu.

Trudio se naš četverostruki olimpijac koliko je mogao u uvjetima koji mu nikako ne odgovaraju, nakon petog plova još je bio ukupno treći, no šesti plov je bio za zaborav. Krenuo je kao petnaesti, no svaki puta nakon okreta kada se krenulo u jedrenje uz vjetar, Karlo bi padao u poretku.

"Razočaran sam, pogotovu sa šestim plovom kada ništa nije bilo kako treba. Jednostavno, moja brzina u ovakvim esktremnim uvjetima nije kako reba, to se odnosi na jedrenje uz vjetar, "u orcu", dok niz vjetar ide fenomenalno. Stvarno je teško bilo i odrediti taktiku, vjetar je mijenjao smjer, a valovi su bili kratki i neugodni. Sutra je dan odmora i nadam se da će se ovaj vjetar smiriti do srijede. Više nisam treći, ali dokraja je još pet plovova i sve je moguće. Tako je prvi dan kiksao Ainslie, a sada prvi, a dosada vodeći Kusnierewicz danas je kiksao gore od mene i sada treći. Ja sigurno neću srljati u srijedu, sve je još uvijek otvoreno i tek u zadnje dvije regate ću se odlučiti za rizik, naravno ako to bude potrebno", kazao je 34-godišnji član splitskog Labuda, koji sada u ukupnom poretku, nakon što je odbacio najslabije, 18. mjesto, drži šestu poziciju sa 38 negativnih bodova.

U vodstvu je Britanac Ben Ainslie, koji je danas sa prvim i četvrtim mjestom na 16 bodova, slijedi konstantni Španjolac Raphael Trujillo sa 17, a treći je Mateusz Kusnierewicz sa 25 bodova. Ispred Kureta su još Belgijanac Godefroid sa 30 bodova i Francuz Florent sa 31 negativnim bodom.

Sutra je za Karla slobodan dan, što je dobra vijest jer su prognoze da će "meltemi" trajati još samo sutra, a naš "finnac" je daleko bolji u normalnijim uvjetima kakvi su vladali prva dva dana.

Regate za klasu "laser" u kojoj je Mate Arapov i za klasu "470" u kojoj su Tomislav Bašić i Petar Cupać danas u otkazane i vozit će se sutra.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙