FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OI JEDRENJE: ODLIČAN START KARLA KURETA

ATENA, 14. kolovoza (Hina) - Saronski zaljev donio je sreću hrvatskimjedriličarima prvoga dana Olimpijskih igara. Karlo Kuret je odličantreći nakon prva dva plova, a debitanti na Igrama, zadarska posadaTomislav Bašić-Petar Cupać više su nego solidni 12.
ATENA, 14. kolovoza (Hina) - Saronski zaljev donio je sreću hrvatskim jedriličarima prvoga dana Olimpijskih igara. Karlo Kuret je odličan treći nakon prva dva plova, a debitanti na Igrama, zadarska posada Tomislav Bašić-Petar Cupać više su nego solidni 12.

Kuret je u prvom plovu bio solidan šesti, dok je u drugom bio odličan drugi. U ukupnom redoslijedu zauzima treće mjesto sa osam negativnih bodova, vodeći Poljak Mateusz Kusznierewicz ima četiri, a drugoplasirani Grk Aimilios Papathanasiou šest negativnih bodova.

"Karlo Kuret dosad nije imao bolji start na Olimpijskim igrama, a ove u Ateni su mu četvrte", kazao je vođa jedriličarske ekipe i Karlov brat Ivan, izuzetno zadovoljan postignutim rezultatima.

"Karlo je na razini svojih rezultata, on je ionako svjetska klasa, dok Tomislav i Petar mogu bolje od današnjih rezultata, koji također zadovoljavaju. U 'finnu' je strašna kvaliteta, barem desetorica mogu do zlata, a prvoga dana jedino je kiksao Belgijanac Godefroid, dok su tu i Kusnierewicz i Ainslie i Papanathansiou, te još barem šestorica. Za Karla je bilo dobro što je vjetar u drugom plovu pojačao na više od deset čvorova jer su to uvjeti koji njemu odgovaraju, a također i sustav da se odbacuje samo jedna najlošija regata. To odgovara njegovu stilu jedrenja, koji je konstantan", kazao je Ivan Kuret, dok se Karlo odmarao u apartmanu u Vouli, iscrpljen današnjim naporima i jakim suncem.

Na regatnom polju Saronskog zaljeva narednih dana će se promijeniti vjetar, očekuje se znameniti atenski "voeriaki", jaki sjevernjak koji će umnogome krojiti rezultate na regatnom polju ispred marine Agios Kosmas.

Bašić i Cupać su u prvom plovu bili 16., a u drugom nakon diskvalifikacije svjetskih prvaka Australaca Wilmota i Pagea, odlični 10., što im je u ukupnom poretku donijelo 12. mjesto, što je neočekivano dobar rezultat za mladu zadarsku posadu koja debitira na Olimpijskim igrama.

Uz Karla Kureta i posadu 470, sutra će na start i još jedan naš adut Mate Arapov u "laseru".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙