FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OI JEDRENJE: PRVI TRENING JEDRILIČARA

ATENA,12. kolovoza(Hina) - Hrvatska jedriličarska reprezentacijauspješno je obavila prve treninge na regatnom polju Istočnosaronskogzaljeva, gdje će 14. kolovoza, prvoga dana Igara prvi nastupiti KarloKuret u "finnu" i posada u klasi 470 Tomislav Bašić-Petar Cupać, a dankasnije svoj nastup započinje i Mate Arapov u "laseru".
ATENA,12. kolovoza(Hina) - Hrvatska jedriličarska reprezentacija uspješno je obavila prve treninge na regatnom polju Istočnosaronskog zaljeva, gdje će 14. kolovoza, prvoga dana Igara prvi nastupiti Karlo Kuret u "finnu" i posada u klasi 470 Tomislav Bašić-Petar Cupać, a dan kasnije svoj nastup započinje i Mate Arapov u "laseru".

"Sve je u najboljem redu, riješeni su mali tehnički problemi kod Karla Kureta, kome je jedro na premjeru bilo par milimetara veće od dopuštenoga, ali se i skupilo nakon odlaska na more," kazao je vođa reprezentacije Ivan Kuret. On je kazao kako će na ceremoniju otvaranja Igara 13. kolovoza ići Arapov, Bašić i Cupać, ali ne i njegov brat Karlo, koga dan poslije očekuju natjecanja, a kako su mu ovo već četvrte Igre, nije tako motiviran za spektakl otvaranja poput Bašića i Cupaća.

Naša posada u klasi 470 također ima prvi plov 14. kolovoza s početkom u 13 sati, no Zadrani su svakako htjeli biti na mimohodu, budući da su im to prve Igre.

Četvorica jedriličara, zajedno sa trenerima Ivanom Kuretom, Ivanom Bulajom, Jozom Jakelićem i Davorom Vukovićem nisu smješteni u Olimpijskom selu, već su iznajmili apartman u južnom dijelu Atene, u Vouliu, nedaleko od marine Agios Kosmas, koju svi odreda hvale.

Svi naši jedriličari upoznali su regatno polje i prelijepu marinu na predolimpijskoj regati prije mjesec dana, a jedini nedostatak kompleksa jest nedostatak bilo kakvog hlada. Drveća uopće nema, dok su na samoj površini za izvlačenje brodova zabranjeni šatori i "tende", pa se svi sudionici neprestano "prže" na jakom suncu. U četvrtak su Karlo Kuret i posada Bašić-Cupać obavili probnu regatu, što je više bio trening za regatni odbor i suce negoli za same jedriličare. Zadnjih dana u Istočnosaronskom zaljevu pušu konstantni vjetrovi iz južnog kvadranta, vrlo slični našem "maestralu" jer počinju puhati iza podneva i onda pojačavaju do sumraka.

U svim klasama jedrit će se 11 regata, a u "Kraljevskoj" klasi finn uz Karla Kureta nastupit će još 24 vrhunska jedriličara, zanimljivo svi gotovo stokilaši, jedino je Šveđanin Birgmark ispod 90 kilograa, dok naš olimpijac ima ravno 100 kilograma. Potpuno je obrnuta situacija u klasi 470 gdje svi nastoje biti što lakši, pa tako Bašić i Cupać imaju zajedno 137 kilograma.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙