FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Brazilski ministar-pjevač ne priželjkuje Bushevu smrt

SAO PAULO, 19. kolovoza 2004. (Hina/Reuters) - Brazilski ministarkulture i velika pjevačka zvijezda Gilberto Gil ne nada se smrtiameričkog predsjednika Busha, iako bi takav zaključak mogli steći nekiposjetitelji njegovih koncerata.
SAO PAULO, 19. kolovoza 2004. (Hina/Reuters) - Brazilski ministar kulture i velika pjevačka zvijezda Gilberto Gil ne nada se smrti američkog predsjednika Busha, iako bi takav zaključak mogli steći neki posjetitelji njegovih koncerata.

Gill je proteklog vikenda na kratko ostavio ministarske dužnosti i na koncertima u Sao Paulu zabavljao obožavatelje svojim klasicima, ali i pjesmama drugih autora poput Boba Marleya i Johna Lennona.

Tijekom pjesme iz 60-tih godina "Soy Loco Por Ti America" (Lud sam za tobom, Ameriko), koja govori o težnjama Južne Amerike za slobodom, na video zidu iza pjevača pojavila se slika američkog predsjednika s omčom oko vrata i natpis "Morra, Bush, Morra" (umri, Bush, umri). Na zaslonu su se također pojavile slike argentinskog revolucionara Che Gevare i meksičkog pobunjenika Pancha Ville.

Neki Brazilci su zapljeskali, jer se mnogo stanovnika te zemlje ne slaže s američkom okupacijom Iraka, dok su Amerikanci koji su se našli u publici ostali sjediti.

Na koncu je ispalo da Gil nije znao što je bilo prikazano iza njegovih leđa, jer je muškarac zadužen za vizualne efekte prikazao slike bez dogovora s pjevačem, izjavila je Gilova savjetnica za medije Marcus Vinicius.

Dodala je da je Gil zatražio da se takva video pratnja izmijeni te da se slike i natpisi ne prikažu na kasnijim nastupima u Sao Paulu i Rio de Janeiru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙