FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SPLIT: KONCERT ANDREJA GAVRILOVA U SKLOPU SPLITSKOG LJETA

SPLIT, 3. kolovoza 2004. (Hina) - U sklopu 50. Splitskog ljeta uponedjeljak navečer je u zgradi splitskog HNK održan koncert jednog odnajvećih svjetskih pijanista današnjice Andreja Gavrilova.
SPLIT, 3. kolovoza 2004. (Hina) - U sklopu 50. Splitskog ljeta u ponedjeljak navečer je u zgradi splitskog HNK održan koncert jednog od najvećih svjetskih pijanista današnjice Andreja Gavrilova.

Gavrilov se splitskoj publici predstavio s 10 djela Fredericka Chopina te baletnom suitom iz "Romea i Julije" Sergeja Prokofjeva.

I ovim je nastupom taj ruski pijanist, stalno nastanjen u švicarskom gradu Luzernu, pokazao zašto uživa čvrstu i uzoritu međunarodnu reputaciju kao jedan od najvećih pijanista današnjice čiju karijeru obilježavaju nastupi s ponajboljim svjetskim orkestrima i dirigentima, nekoliko nagrađenih snimaka i superlativi istaknutih kritičara.

Koncert je zbog velikoga zanimanja publike umjesto u Samostanu Svetoga Ante održan u zgradi HNK.

Andrej Gavrilov rođen je u Moskvi 1955. godine, a u svijet klavira ušao je pobjedom na natjecanju Čajkovski i trijumfalnim debijem na Salzburškom festivalu, nakon čega slijede brojni inozemni uspjesi prekinuti 1979. godine političkom restrikcijom kada mu vodstvo SSSR-a zabranjuje nastupe izvan države. Tek 1985. godine zahvaljujući Mihaelu Gorbačovu odobren mu je izlazak iz SSSR-a od kada živi i djeluje na zapadu. Povratak u Rusiju ostvaruje 2001. godine recitalima u St. Petersburgu i Moskvi, gdje u Boljšoj teatru u jednoj večeri održava čak četiri koncerta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙