FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TERORISTI ZAPRIJETILI ITALIJI I NIZOZEMSKOJ

DUBAI, 15. kolovoza 2004. (Hina/Reuters) - Islamistička skupinazaprijetila je na u nedjelju na svojim internetskim stranicamanapadima na Italiju i Nizozemsku, ako ne povuku svoje vojnike izIraka, objavio je u nedjelju Reuters.
DUBAI, 15. kolovoza 2004. (Hina/Reuters) - Islamistička skupina zaprijetila je na u nedjelju na svojim internetskim stranicama napadima na Italiju i Nizozemsku, ako ne povuku svoje vojnike iz Iraka, objavio je u nedjelju Reuters.

Francuska novinska agencija AFP prenosi da je prijetnja upućena svim zemljama koje su poslale vojnike u Irak i Afganistan, ali se posebno odnosi na Italiju i Nizozemsku.

Prijetnja skupine koja se naziva Islamistički Tawhid uslijedila je u trenutku isteka roka kojega je Italiji postavila druga militantna skupina, Brigade Abu Hafs al-Masri.

Zasad nije moguće provjeriti vjerodostojnost posljednjeg priopćenja koje je stavljeno na islamističku web stranicu.

"Spremni smo i čekamo pravi trenutak da uzdrmamo svaku europsku zemlju koja je poslala vojnike u Irak. Savjetujemo Nizozemskoj da povuče svoje snage iz Iraka ili u suprotnom nećemo biti odgovorni za ono što će uslijediti", kaže se u izjavi Islamističkog Tawhida.

Obraćajući se talijanskom premijeru Silviju Berlusconiju militanti poručuju: "Izazvao si borce islama i očekuj islamski potres".

Brigade Abu Hafs al-Masri, povezane s al-Qaedom, pozvale su svoje borce da udare na sve ciljeve u Italiji nakon 15. kolovoza, kada je istekao zadani rok za povlačenje talijanskih vojnika iz Iraka. Italija je objavila da prijetnje uzima ozbiljno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙