FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 21 SAT

ZAGREB, 16. kolovoza 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 21 sat
ZAGREB, 16. kolovoza 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat

ZAGREB- Croatia Airlines i danas je primila lažnu dojavu o tome da je u zrakoplovu Airbus A319, na redovitom međunarodnom letu iz Zagreba u Frankfurt, postavljena eksplozivna naprava, priopćeno je iz Croatia Airlinesa. Kao i jučer, kad je nepoznata osoba Zračnoj luci Zagreb dojavila da je eksplozivni uređaj podmetnut, nadležne policijske vlasti u zrakoplovnoj luci Frankfurt temeljitom su provjerom zrakoplova utvrdile da je opet riječ o lažnoj dojavi.

ZAGREB - Bivši metkovski gradonačelnik Stipe Gabrić Jambo danas je nakon iskaza istražnom sucu Županijskog suda u Dubrovniku pušten na slobodu, a Državno odvjetništvo žalit će se na tu odluku, izvijestio je zamjenik glavnoga državnog odvjetnika Dragan Novosel. Novosel je izjavio da Državno odvjetništvo ne očekuje da će Gabrić napustiti državu, ali smatraju da bi na slobodi mogao utjecati na svjedoke i ometati prikupljanje dokaza.

RIJEKA - Potpredsjednik i saborski zastupnik IDS-a Damir Kajin na današnjoj je konferenciji za novinstvo predstavio IDS-ov prijedlog izmjena zakonskih odredbi o zabrani vožnje i s najmanjom količinom alkohola po kojem bi dopuštena količina alkohola u krvi vozača bila 0,05 promila. IDS predlaže i smanjenje novčanih kazni za utvrđenu količinu alkohola od 0,05 do 1,05 promila. Cilj zakona, ustvrdio je Kajin, ne smije biti uvođenje strahovlade policajaca ili države, ni prohibicija kao ni isključivo punjenje državnog proračuna.

ZAGREB - U Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) danas je otvorena jedna pristigla ponuda za tvrtku Belje iz Darde, i to zajednička ponuda osječke tvrtke Žito i supružnika Bubalo, dok su za privatizaciju osječkog IPK Croatia otvorene tri ponude - Žita, Novog Žitara iz Donjeg Miholjca te zagrebačke tvrtke Equitas.

ZAGREB - Natječajnu dokumentaciju za dodjelu koncesija u mobilnoj telefoniji otkupilo je 15 kompanija, što je više od prvotnih očekivanja i pokazuje da za taj posao ima zainteresiranih, izvijestio je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik Vijeća za telekomunikacije Željko Debanić. Ne želeći iznijeti podatke o imenima tvrtki, koliko je domaćih a koliko stranih, Debanić je tek kazao da ovoj fazi ponuditelji žele ostati neimenovani, potvrdivši tek da su dokumentaciju otkupila i dva postojeća hrvatska mobilna operatera, tvrtke HTmobile i VIPnet. Na novinarski je upit kazao kako "dokumentaciju nije otkupila kompanija 'Monaco Telecom International'".

VIROVITICA - Od 1. rujna na Podravskoj magistrali više neće biti teretnih vozila u tranzitu, rekao je danas ministar prometa, mora, turizma i razvitka Božidar Kalmeta na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Virovitice održane u povodu Dana Grada, blagdana svetog Roka i 770 obljetnice prvog pisanog spomena imena Virovitice. Kalmeta je izvijestio da će se to urediti uredbom koju će nakon 20. kolovoza kada na snagu stupi novi Zakon o sigurnosti prometa, potpisati predstavnici Ministarstva prometa i Ministarstva unutarnjih poslova. Naveo je da će ove godine biti započeta i gradnja virovitičke zapadne obilaznice koja bi trebala znatno rasteretiti promet kroz središte grada.

RIJEKA - Načelnik Odjela kriminaliteta droga Ministarstva unutarnjih poslova Darko Dundović kazao je danas na izvanrednoj konferenciji za novinare u Rijeci da uhićenjem 200 posjetitelja festivala elektroničke glazbe na grobničkom automotodromu u noći s 14. na 15 kolovoza policija poručuje mladima da ne uzimaju droge te da će jednako postupati na sličnim okupljanjima. Policija je uhitila 130 stranih i 97 hrvatskih državljana na festivalu "MTV Valkana Beach" koji su posjedovali drogu ili su je kanili preprodati, izvijestio je na konferenciji načelnik Odjela kriminaliteta droga primorsko-goranske Policijske uprave Božo Barbarić.

ZAGREB - Za šest mjeseci zagrebačko Gradsko poglavarstvo u potpunosti će urediti spomenik Oltar domovine, kazao je danas zagrebački dogradonačelnik Milan Bandić, nakon što je sa suradnicima obišao tvrđavu Medvedgrad. Prije obilaska na Oltaru domovine ponovno je upaljen i "vječni plamen", ugašen prije nekoliko dana, kada su još nepoznati vandali u plamenik ubacili kovanice, šljunak i staklo. Govoreći o tom događaju Bandić je kazao da je želja Gradskog poglavarstva da se nešto takvo više nikada ne dogodi, te da rješavanje slučaja treba prepustiti policiji. U obilasku Medvedgrada gradskim se dužnosnicima nenajavljeno pridružila i potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor, koja je također ukazala na potrebu obnove tog spomenika.

PULA - Ugašeno je svih sedam požara koji su danas poslijepodne izbili uz cestu Umag-Buje. Županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac pretpostavlja kako se radi o namjerno izazvanim požarima budući da su izbili u kratkom vremenu. Izgorjelo je desetak hektara mlade borove i bjelogorične šume te makije i niskog raslinja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙