FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Britanski "Easyjet" uskoro će, nakon Londona, povezati Ljubljanu i s Berlinom

LJUBLJANA,13. kolovoza(Hina) - Britanski prijevoznik "Easyjet" prevezaoje, u tri i pol mjeseca otkako je uveo prugu između Londona iLjubljane, 24.000 putnika i ima na tim letovima 90-postotnupopunjenost, a u studenom će uvesti i redovnu liniju između Ljubljanei Berlina, izjavio je u razgovoru za ljubljansko "Delo" od petka jedanod marketinških direktora "Easyjeta" Yannis Capodistrias.
LJUBLJANA,13. kolovoza(Hina) - Britanski prijevoznik "Easyjet" prevezao je, u tri i pol mjeseca otkako je uveo prugu između Londona i Ljubljane, 24.000 putnika i ima na tim letovima 90-postotnu popunjenost, a u studenom će uvesti i redovnu liniju između Ljubljane i Berlina, izjavio je u razgovoru za ljubljansko "Delo" od petka jedan od marketinških direktora "Easyjeta" Yannis Capodistrias.

On je ustvrdio da nisu opasna konkurencija domaćem prijevozniku "Adriji Airwaysu" iako 65 posto putnika između Ljubljane i Londona sada koristi "Easyjetove" zrakoplove zbog niskih cijena prijevoza. Cijena avionske karte između slovenske i britanske prijestolnice iznosi kod "Easyjeta" od 20 do 100 eura (ovisno o vremenu rezervacije) u jednom smjeru, čemu treba dodati 16 eura aerodromske takse, 6,50 eura takse za rezervaciju. U slučaju leta za London treba računati i s troškovima prijevoza od aerodroma Stansted na koji slijeću zrakoplovi, a prilično je udaljeniji od samoga grada od ostalih londonskih zračnih luka.

Capodistrias je rekao da tri četvrtine njihovih putnika na liniji čine Britanci, a četvrtinu Slovenci, što je korisno i za razvoj slovenskog turizma. Prema njegovim riječima, nisu istinite neke tvrdnje da se zrakoplovnom linijom iz Londona koriste samo mlađi turisti plitkog džepa koji navodno skoknu u Ljubljanu kako bi se napili ili izazivali skandale.

"Nismo specijalizirani za određen profil putnika, s nama lete stari i mladi, zaposleni i umirovljenici, a očekujemo i sve više biznismena", rekao je Yannis Capodistrias za "Delo".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙