FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BARROSO SUMNJA DA EU MOŽE POSTATI NAJKOMPETITIVNIJA EKONOMIJA DO 2010.

BRUXELLES, 20. kolovoza 2004. (Hina/Reuters) - Novi predsjednikEuropske komisije Jose Manuel Barroso je u interviewu za "FinancialTimes" na pitanje može li EU ostvariti svoj postavljeni cilj dapostane najkompetitivnija ekonomija u svijetu do 2010. godineodgovorio da će pitati članice Unije žele li odgoditi taj datum.
BRUXELLES, 20. kolovoza 2004. (Hina/Reuters) - Novi predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso je u interviewu za "Financial Times" na pitanje može li EU ostvariti svoj postavljeni cilj da postane najkompetitivnija ekonomija u svijetu do 2010. godine odgovorio da će pitati članice Unije žele li odgoditi taj datum.

"Mislim da trebamo učiniti najviše što možemo da se približimo ostvarenju tog cilja", rekao je Barroso u interviewu objavljenom u petak. "To je jako ambiciozan cilj, a mnogi ga smatraju preambicioznim".

No, Barroso je istaknuo kako je EU sposobna postati vrhunska ekonomija te da treba nastaviti to pokušavati.

"Cilj da se postane najkompetetivnija ekonomija u svijetu je nešto što možemo ostvariti i ne smijemo biti obeshrabreni", rekao je predsjednik Europske komisije.

Osvrćući se na suradnju sa SAD-om, Barroso je kazao kako treba raditi na "dobroj, bliskoj i kooperativnoj suradnji" s tom svjetskom silom.

Također je pozvao Europu da da "pozitivan i snažan doprinos iračkom problemu", ali nije pojasnio u kakvom bi to obliku moglo biti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙