FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD: SUD NAREDIO VLADI DA PREDA DOKUMENTE O MUČENJIMA ZATVORENIKA SKUPINAMA ZA GRAĐANSKA PRAVA

NEW YORK, 13. kolovoza 2004. (Hina/Reuters) - Američka vlada ima manjeod dva tjedna da počne davati skupinama za građanska prava dokumente omučenjima zatvorenika koje američke snage drže u zatvoru Abu Ghraib ina drugim mjestima, naredio je u četvrtak savezni sudac.
NEW YORK, 13. kolovoza 2004. (Hina/Reuters) - Američka vlada ima manje od dva tjedna da počne davati skupinama za građanska prava dokumente o mučenjima zatvorenika koje američke snage drže u zatvoru Abu Ghraib i na drugim mjestima, naredio je u četvrtak savezni sudac.

Sudac američkog okružnog suda na Manhattanu Alvin Hellerstein izjavio je da tužitelji moraju početi davati određene dokumente koje je zatražila Američka udruga za građanske slobode (ACLU) do 23. kolovoza, osim u slučaju da mogu dokazati da se ti dokumenti ne mogu naći ili da podliježu određenim iznimkama.

"Sud je izrazio želju da se to napravi vrlo brzo", rekao je Lawrence Lustberg, odvjetnik koji zastupa skupine za građanska prava.

ACLU i druge skupine tužile su američku vladu u lipnju zbog ilegalnog zadržavanja podataka o zlostavljanju zatvorenika u Iraku, zaljevu Gunatanamo i na drugim lokacijama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙