FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POSLJEDNJA PREMIJERA SPLITSKOG LJETA "MJESEC ALABAME"

SPLIT, 12. kolovoza 2004. (Hina) - U Dioklecijanovim podrumima usrijedu navečer je izvedena posljednja premijera ovogodišnjega 50.Splitskog ljeta - predstava "Mjesec Alabame", Bertolda Brechta i KurtaWeilla u dramaturškoj obradi i režiji Marice Grgurinović.
SPLIT, 12. kolovoza 2004. (Hina) - U Dioklecijanovim podrumima u srijedu navečer je izvedena posljednja premijera ovogodišnjega 50. Splitskog ljeta - predstava "Mjesec Alabame", Bertolda Brechta i Kurta Weilla u dramaturškoj obradi i režiji Marice Grgurinović.

Glavne pjevačko-pjevne uloge londonske kurve Jenny i kriminalca Mackiea - Noža, tumači li su Arijana Čulina i Trpimir Jurkić, a ravnatelj splitske Opere Hary Zlodre, kojemu je to glumački debbi, tumačio je lik pijanista.

Priča je to kabaretskog tipa temeljena na dijelu Brechtove opere "Za tri groša", koja prati troje mračnih likova kroz ozbiljan kritički stav o društvu kojemu su potrebne promjene.

Songove Brechta i Weilla, tekstovima je povezala sama redateljica koja je načinila laganu i veselu predstavu koja govori o bitnim i ozbiljnim stvarima.

Mjesec Alabame počast je velikom teatrologu, dramaturgu i kritičaru Petru Brečiću, koji je prije sedam godina u zagrebačkom teatru ITD radio predstavu po istim Brechtovim motivima.

Songove je preveo Marko Fotez, kostimograf je Naida Kromić, scenski pokret osmislio je Ivica Petrić, a svjetla oblikovao Miroslav Mamić. Scenografiju je odabrala sama redateljica.

Nakon praizvedbe i repriza na Splitskom ljetu "Mjesec Alabame" bit će uvršten u redoviti program ovogodišnje sezone na "Sceni 55", splitskog Hrvatskog narodnog kazališta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙