FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RUMSFELD TVRDI DA JE DROGA NOVA PRIJETNJA AFGANISTANSKOJ BUDUĆNOSTI

KABUL, 11. kolovoza 2004. (Hina/Reuters) - Rat protiv terorizma uAfganistanu je dobiven, ali je ta zemlja suočena s novom opasnošćukoja prijeti cijeloj međunarodnoj zajednici, upozorio je u srijeduamerički ministar obrane Donald Rumsfeld.
KABUL, 11. kolovoza 2004. (Hina/Reuters) - Rat protiv terorizma u Afganistanu je dobiven, ali je ta zemlja suočena s novom opasnošću koja prijeti cijeloj međunarodnoj zajednici, upozorio je u srijedu američki ministar obrane Donald Rumsfeld.

Na konferenciji za novinare u afganistanskom glavnom gradu, Rumsfeld je kazao kako trgovina heroinom, koja je u porastu u svijetu - a koja potječe od proizvodnje opijuma u Afganistanu - predstavlja veliku opasnost za tek stvorenu demokraciju u toj zemlji.

"Opasnost od velike trgovine drogom u ovoj zemlji preozbiljan je problem da bi ga se ignoriralo", kazao je Rumsfeld. "Neizbježan rezultat je korumpirana vlada i način života, a to bi bilo jako loše kada bi se dogodilo".

Proizvodnja droge donijela je 2,3 milijarde dolara u 2003. godini, šest posto više nego godinu dana prije, prema podacima UN-a. Oko 3600 tona heroina proizvedenog u Afganistanu prošle godine činilo je 90 posto heroina koji se našao na europskim ulicama.

No Rumsfeld je pozdravio napredak koji je Afganistan ostvario od rušenja talibanskog režima 2001. godine.

"Cijeli svijet ima udjela u vašem uspjehu", rekao je Rumsfeld. "Nema sumnje da dobivate tu bitku", dodao je.

Rumsfeld je istaknuo kako je upis više od devet milijuna glasača, mnogo više nego što je očekivao prije nekoliko mjeseci, znak da Afganistanci žele demokraciju unatoč talibanskim zastrašivanjima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙