FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - HRVATSKA - ZA NEDJELJU, 8. KOLOVOZA

ZAGREB, 8. kolovoza 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zanedjelju, 8. kolovoza:
ZAGREB, 8. kolovoza 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za nedjelju, 8. kolovoza:

SINJ - Sinjski alkari natjecat će se za naslov slavodobitnika 289. Sinjske alke. Trodnevno alkarsko slavlje, koje je u petak započelo utrkom za Baru, a nastavilo se subotnjom utrkom za Čoju, održava se u spomen na pobjedu malobrojnih Sinjana i Cetinjana nad turskim osvajačima 1715. U natjecanjima sudjeluje 17 kopljanika koje predvodi alajčauš Ivan Zorica, a i ove godine je v. d. alkarskog vojvode brigadir Hrvatske vojske Ivan Čikara (17 sati).

ZAGREB - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor nazočit će 289. Sinjskoj alci, a prijepodne u ime Vlade, kao kuma, krštenju Duje Dukića, osmog djeteta obitelji Dukić (crkva sv. Mihovila u Trilju, 10,30 sati).

ZAGREB - Hrvatska seljačka stranka (HSS) obilježit će 76. godišnjicu smrti hrvatskoga političara i pisca Stjepana Radića. Stranački dužnosnici položit će vijence i zapaliti svijeće na Radićevu grobu u Arkadama zagrebačkog groblja Mirogoj (16 sati), nakon čega će uslijediti crkveni obred blagoslova groba i nastup HSPD "Antun Radić" iz Okića. Predsjednik HSS-a Zlatko Tomčić obratit će se okupljenima prigodnim govorom (oko 16,20 sati). Misu zahvalnicu u zagrebačkoj katedrali predvodit će pomoćni biskup zagrebački Josip Mrzljak (17 sati).

ŠKABRNJA - Posveta nove Župne crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije u Škabrnji. Svečanosti će nazočiti predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks (18 sati).

NOVI VINODOLSKI - Otvorenje trodnevne manifestacije "Dani bana i pjesnika Ivana Mažuranića", koja se održava o 190. obljetnici njegova rođenja. Hrvatski pjesnik, političar i prvi ban pučanin Ivan Mažuranić rođen je u Novom Vinodolskom 11. kolovoza 1814., a umro je u Zagrebu 4. kolovoza 1891. U sklopu manifestacije, 11. kolovoza, održat će se stručni skup na kojem će o Mažuraniću govoriti akademici Nedjeljko Fabrio i Petar Strčić.

Dežurni urednici:

prijepodne/poslijepodne - Neven Leskovar

poslijepodne/navečer - Vesna Krbot-Nejašmić

telefon - 01/ 48 08 600

fax - 01/ 48 08 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙