FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - HRVATSKA - ZA PETAK, 6. KOLOVOZA

ZAGREB, 5. kolovoza 2004. (Hina) -
ZAGREB, 5. kolovoza 2004. (Hina) -

ZAGREB - Potpredsjednica Vlade i Ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor potpisat će s načelnikom općine Lovinac Ugovor o suradnji s općinom Lovinac na provedbi programa međugeneracijske solidarnosti "Dnevni boravak za starije osobe i pomoć u kući" (11 sati, Uprava za međugeneracijsku solidarnost, Savska cesta 41).

SINJ - Natjecanjem alkara kopljanika za naslov pobjednika Bare u Sinju počinje trodnevno 289. alkarsko slavlje u spomen na pobjedu malobrojnih Sinjana i Cetinjana nad turskim osvajačima 1715. godine. U natjecanjima sudjeluje 17 kopljanika koje predvodi alajčauš Ivan Zorica, a i ove godine je v. d. alkarskog vojvode brigadir Hrvatske vojske Ivan Čikara. U subotu je natjecanje za čoju, a u nedjelju 8. kolovoza alkari će se nadmetati za naslov "Slavodobitnika" 289. alke koja se održava i ove godine pod pokroviteljstvom "Puka Sinja i cetinjske Krajine". Natjecanja za Baru i Čoju počinju u 18 sati u petak i subotu, a natjecanje za alku u nedjelju u 17 sati.

SPLIT - Na pozornici tvrđave Gripe bit će prikazana jedina baletna praizvedba ovogodišnjega jubilarnog 50. splitskog ljeta - "Plesovi erosa", na glazbu Richarda Wagnera i Carla Orffa, koju autorski potpisuje Milko Šparemblek, a u produkciji splitskoga Hrvatskog narodnog kazališta (21 sat).

Dežurni urednici:

prijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

poslijepodne - Vesna Krbot Nejašmić

navečer - Neven Leskovar

telefon - 01/ 48 08 600

fax - 01/ 48 08 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙