FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U SAMARRI POGINULA 2 IRAČKA CIVILA, TALIJANI SE SUKOBILI SA ŠIJITSKOM MILICIJOM U NASIRIJI

NASIRIJA, 6. kolovoza 2004. (Hina/Reuters) - Dva iračka civilapoginula su a 13 je ranjeno u sukobima američkih snaga i pobunjenika uSamarri u četvrtak navečer, dok su se talijanske snage stacionirane uNasiriji sukobile u petak s pripadnicima šijitske milicije.
NASIRIJA, 6. kolovoza 2004. (Hina/Reuters) - Dva iračka civila poginula su a 13 je ranjeno u sukobima američkih snaga i pobunjenika u Samarri u četvrtak navečer, dok su se talijanske snage stacionirane u Nasiriji sukobile u petak s pripadnicima šijitske milicije.

U Samarri, sjeverno od Bagdada, dva su muškarca poginula kada je američko zrakoplovstvo ispalilo rakete na jednu navodnu bazu pobunjenika. Među 13 ozlijeđenih troje je djece i dvije žene, rekao je liječnik iz bolnice u Samarri.

U desetak napada koji su započeli nešto iza ponoći, pristaše Moqtade Sadra su napali talijanske ophodnje, iračku policijsku postaju i električnu centralu u Nasiriji, objasnio je glasnogovornik.

Kapetan Ettore Sarli je kazao da talijanske postrojbe traže posredovanje guvernera grada u pregovorima s gerilcima, pripadnicima Sadrove milicije poznate kao Vojska Mehdi.

U sukobima u Nasiriji zasad nema dojava o žrtvama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙