FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD PRISTALE NA POVLAČENJE VOJSKE IZ SEOULA

WASHINGTON, 24. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Sjedinjene Države i JužnaKoreja privele su u petak kraju dugo očekivani dogovor o povlačenjuameričkog vojnog stožera i vojnika iz središta Seoula, objavio jePentagon.
WASHINGTON, 24. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Sjedinjene Države i Južna Koreja privele su u petak kraju dugo očekivani dogovor o povlačenju američkog vojnog stožera i vojnika iz središta Seoula, objavio je Pentagon.

Tijekom razgovora u Washingtonu, dvije su zemlje odobrile plan premještanja svih 8.000 američkih vojnika iz središta Seoula u područje Pyongteak, oko 80 kilometara južno od glavnog grada do prosinca 2008. godine.

Južna Koreja i SAD, vojni saveznici od Korejskog rata 1950.-1953. godine, suglasili su se prošle godine oko povlačenja vojnika iz vojarne Yongsan u Seoulu, no dosad nisu uspjevali dogovoriti detalje.

SAD su prošloga mjeseca najavile da planiraju povući trećinu od 37.500 vojnika iz Južne Koreje, koju već duže od pola stoljeća štite od moguće agresije komunističkog susjeda Sjeverne Koreje. U svibnju je 3.600 američkih vojnika iz Južne Koreje prebačeno u Irak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙