FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET UZ KAVU

ZAGREB, 4. kolovoza 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 4. kolovoza 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

ZAGREB - Ako je vjerovati medicinskoj literaturi, drogu u uzorku sline, ovisno o tjelesnoj građi i metabolizmu vozača, policija može otkriti najkasnije četiri dana nakon konzumiranja, a obično se ona izluči tijekom jednog do dva dana, pojasnila je u utorak Ljiljana Skender, s Instituta za medicinska istraživanja i medicinu rada. Skender je Hini potvrdila da se marihuana kod jednokratnog konzumiranja može otkriti i nakon tjedan dana, a kod redovitog konzumenta i nakon mjesec dana 'apstinencije', ali ne putem sline, nego isključivo u mokraći ili u kosi. Sa slinom se, pak, obično izluči za dan-dva, a u tragovima se može naći i do četiri dana, ovisno o konstituciji konzumenta.

WASHINGTON - Američka svemirska agencija (NASA) lansirala je u utorak svemirsku sondu na Merkur nakon odgode od 24 sata zbog lošeg vremena. NASA je planirala lansirati sondu Messenger u ponedjeljak, ali to nije bilo moguće jer se na svemirski centar u Cape Canaveralu na Floridi obrušila tropska oluja "Alex". NASA je tri desetljeća čekala da po drugi puta pobliže istraži Merkur, još od sonde Marinera 10, koja je 1974. i 1975. godine snimila oko 45 posto površine tog planeta. Messenger bi u orbiti oko najmanjeg i Suncu najbližeg planeta našeg sustava trebao provesti nešto više od godine dana. Nizom sofisticiranih instrumenata trebao bi otkriti tajne tog planeta. Sonda bi trebala odgovoriti na pitanje je li Merkur, planet tek nešto veći od Mjeseca, bio nekada iste veličine poput Zemlje, te je li vremenom izgubio veći dio svoje mase uslijed nekog kataklizmičkog sudara ili zbog postupnog "ljuštenja" uzrokovanog solarnim vjetrovima.

HONG KONG - Jedan 14-ogodišnji dječak odvezen je u bolnicu nakon što ga je ugrizla za prst pirana u fontani u Hong Kongu, priopćila je u utorak policija. Dječaku je sašiven prst nakon što je gurnuo ruku u fontanu u pokušaju da uhvati tu opasnu ribu koju je nepoznata osoba bacila u javnu fontanu. Nakon ovog incidenta, postavljeni su znakovi upozorenja da se u fontanu ne bacaju ribe. Pirane su popularni kućni ljubimci u Hong Kongu, budući da nema zakon koji zabranjuje njihov uvoz.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙