FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MUP: UHIĆEN JEDAN OD TROJICE BJEGUNACA IZ JEŽEVA

ZAGREB, 2. kolovoza 2004. (Hina) - Jedan od trojice ilegalnihimigranata koji su jučer pobjegli iz Prihvatnog centra za strance uJeževu uhićen je danas oko podneva u Ivanjoj Reci, nedaleko Zagreba,izjavio je glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova ZlatkoMehun.
ZAGREB, 2. kolovoza 2004. (Hina) - Jedan od trojice ilegalnih imigranata koji su jučer pobjegli iz Prihvatnog centra za strance u Ježevu uhićen je danas oko podneva u Ivanjoj Reci, nedaleko Zagreba, izjavio je glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Zlatko Mehun.

Turski državljanin uhićen je kod naplatnih kućica na autocesti kod Ivanje Reke, nakon što su ga zapazila dvojica policajaca.

Utvrdivši da je riječ o bjeguncu policajci su turskog državljana vratili u Prihvatni centar za strance, iz kojeg je s dvojicom Rumunja pobjegao nakon što su u centru u noći sa subote na nedjelju izbili neredi.

Za dvojicom odbjeglih policija i dalje intenzivno traga, a njihov opis poslan je svim policijskim upravama u Hrvatskoj, kako bi pregledali svoja područja, kazao je Mehun. Dodao je da je riječ o mladićima starim 23 i 27 godina, sredne tjelesne građe, kestenjaste kose i smeđih očiju.

Dovršavajući kriminalističku obradu jučerašnjeg incidenta u Ježevu policija je identificirala jedanaestoricu stranaca, koje tereti da su izazvali nerede.

Protiv njih su, po Mehunovim riječima, nadležnom državnom odvjetništvu već podnesene kaznene i prekršajne prijave, u kojima se osim za narušavanje javnog reda i mira terete za napad na službenu osobu i uništavanje inventara.

U neredima koji su u noći sa subote na nedjelju izbili u Prihvatnom centru u Ježevu lakše je ozlijeđeno pet štićenika i jedan policajac. U izgredima su uglavnom sudjelovali državljani Rumunjske, Moldove i Turske, a policija je u pokušaju smirivanja situacije upotrijebila silu.

Redovnoj policiji u pomoć su došle i interventne jedinice, koje i danas nadgledaju Prihvatni centar.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙