FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U GALERIJI "STEĆAK" IZLOŽBA SLIKA "POVRATAK SVJETLOSTI" ANTE SARDELIĆA

KLEK, 2. kolovoza 2004. (Hina) - U Galeriji "Stećak" u Kleku bit će 4.kolovoza otvorena izložba slika "Povratak svjetlosti" Ante Sardelića,hrvatskoga i kanadskog slikara, grafičara i kipara.
KLEK, 2. kolovoza 2004. (Hina) - U Galeriji "Stećak" u Kleku bit će 4. kolovoza otvorena izložba slika "Povratak svjetlosti" Ante Sardelića, hrvatskoga i kanadskog slikara, grafičara i kipara.

"Povratak svjetlosti donosi nam Ante Sardelić iz Toronta. Otvara svoju kutiju i iz raskošja slikarskog rudnka razleti se ovih dvadeset slika. Prepune su iskustva, pronicanja. Iz svoje dubine nam govore lijetom galebova, što lete ravno u naš vid. Autorova to je vesela igra, puna svjetlosti", piše književnik Stjepan Šešelj u katalogu uz izložbu koju će otvoriti zajedno s autorom.

Sardelićeva izložba "Povratak svjetlosti" u galeriji "Stećak" bit će otvorena do 4. rujna, a zatim će biti postavljena u zagrebačkoj Galeriji AZ.

Prije te izložbe Sardelić je deset godina radio na grafičko-pjesničkoj mapi "Vječna Domovina".

U povodu proglašenja blaženom Marije Propetog Isusa Petković Sardelić je lani u njezinu svetištu u Blatu na Korčuli izradio kameni reljef "Životni put redovnice Marije Propetog Isusa Petković".

Ante Sardelić (Blato, 1947.) diplomirao je na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti. Priredio je više od šezdeset samostalnih izložaba, a djela mu se nalaze u galerijama, muzejima i privatnim zbirkama diljem svijeta.

(Hina) xmc ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙