FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KOSOR I BANDIĆ U PALAČI DVERCE UGOSTILI SUDIONIKE SMOTRE FOLKLORA

ZAGREB, 25. srpnja 2004. (Hina) - Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosori zagrebački dogradonačelnik Milan Bandić ugostili su u nedjelju,posljednjega dana 38. međunarodne smotre folklora, u palači Dvercesudionike te priredbe.
ZAGREB, 25. srpnja 2004. (Hina) - Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor i zagrebački dogradonačelnik Milan Bandić ugostili su u nedjelju, posljednjega dana 38. međunarodne smotre folklora, u palači Dverce sudionike te priredbe.

Predstavnicima 22 kulturno-umjetnička društva iz Hrvatske i 25 folklornih skupina iz 11 zemalja Jadranka Kosor uručila je zahvalnice, ističući da su i na ovogodišnjoj smotri folklora pokazali kako se uistinu njeguje tradicija i čuvaju narodni običaji.

Posebice se prisjetila folkloraša iz nekad okupiranih dijelova Hrvatske koji su u progonstvu, unatoč svim nedaćama, uspjeli sačuvati nošnje, stare instrumente i običaje svojega kraja.

Budući da je ovogodišnja smotra bila posvećena stvaralaštvu fra Andrije Kačića Miošića, Jadranka Kosor izrecitirala je pjesmu o stihovima iz Kačićeve pjesmarice, koju je napisala sudionica Smotre Marija Tela iz Srijana.

U ime Zagreba dobrodošlicu je sudionicima poželio dogradonačelnik Bandić, ističući kako je Zagreb grad bogate povijesti i kulture, koji u lipnju svake godine nekoliko dana živi s tradicijom drugih naroda.

Organizatoru - Koncertnoj redakciji Zagreb čestitao je što čuva sjećanje na stare običaje.

Sudionici Smotre domaćine su darovali vinom, kolačima, cvijećem i suvenirima iz svojega kraja, a članovi jedne folklorne skupine iz Češke darovali su potpredsjednici Vlade sjekiru.

Petodnevna 38. međunarodna smotra folklora završit će večeras programom "Plešite s nama" u kojemu mogu sudjelovati i posjetitelji.

Tema iduće Smotre bit će "Proljetni običaji u Slavoniji, Srijemu i Baranji, te Hrvata iz Vojvodine i Mađarske".

(Hina) xibob yso

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙