FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SDP I HSS PODRŽAT ĆE MESIĆEVU PREDSJEDNIČKU KANDIDATURU

ZAGREB, 20. srpnja 2004. (Hina) - SDP i HSS podržat će kandidaturuaktualnog predsjednika države Stjepana Mesića na predstojećimpredsjedničkim izborima, kao alternativu HDZ-ovu kandidatu, najavilisu to danas predsjednici tih dviju stranaka.
ZAGREB, 20. srpnja 2004. (Hina) - SDP i HSS podržat će kandidaturu aktualnog predsjednika države Stjepana Mesića na predstojećim predsjedničkim izborima, kao alternativu HDZ-ovu kandidatu, najavili su to danas predsjednici tih dviju stranaka.

Na konferenciji za novinare, nakon sastanka stranačkih vodstava, Ivica Račan i Zlatko Tomčić, rekli su da je na tom sastanku donesena i konačna odluka o zajedničkom nastupu HSS-a i SDP-a na predstojećim lokalnim izborima.

Račan i Tomčić su naglasili da će, u slučaju da HDZ odluči podržati Mesićevu kandidaturu, na predsjedničke izbore ići s vlastitim kandidatom.

Izvijestili su da će dvije stranke imati zajedničke izborne liste u svim županijama i županijskim središtima.

U jedinicama lokalne samouprave također će preizborno koalirati gdje god je to moguće.

Pozdravili su koaliciju HNS-a, Libre i LS-a, koji su suradnju dogovorili u nedjelju, naglašavajući da su spremni za poslijeizbornu suradnju s tim strankama.

Dodali su da su spremni i na predizbornu suradnju s HNS-om u nekim gradovima i općinama, te s IDS-om u Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji.

Dvije se stranke i dalje zalažu za neposredne izbore lokalnih i regionalnih čelnika.

"Možda HDZ nema više od 500 ljudi za te dužnosti, ali Hrvatska i naše stranke ih zasigurno imaju".

Koalicijski sporazum dvije će stranke potpisati do početka rujna, izvijestili su Račan i Tomčić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙