FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Škare Ožbolt - DC će imati svog predsjedničkog kandidata, na lokalne izbore ide samostalno

RIJEKA,22. srpnja(Hina) - Predsjednica Demokratskog centra Vesna ŠkareOžbolt kazala je danas u Rijeci da će ta stranka na lokalne izboreizaći samostalno te da će na predsjedničkim izborima imati svogpredsjedničkog kandidata.
RIJEKA,22. srpnja(Hina) - Predsjednica Demokratskog centra Vesna Škare Ožbolt kazala je danas u Rijeci da će ta stranka na lokalne izbore izaći samostalno te da će na predsjedničkim izborima imati svog predsjedničkog kandidata.

"Neki ljudi iz ovoga kraja imaju dobre šanse," rekla je Škare Ožbolt za Hrvatski radio - Radio Rijeku i dodala da će ime predsjedničkog kandidata DC objaviti na jesen.

Čelnici DC-a već su ranije najavili mogućnost da njihov predsjednički kandidat bude jedan od utemeljitelja DC-a Hrvoje Šarinić.

Na konferenciji za novinare koju je održala danas u Rijeci, predsjednica DC-a je rekla da će DC ići samostalno na lokalne izbore, ali da je spreman na koalicije nakon izbora jer smatra da ni jedna stranka nije dovoljno snažna za samostalno obnašanje vlasti.

Za predizborne koalicije poput SDP-a i HSS-a je prerano, ocijenila je Škare Ožbolt. Do te koalicije došlo je zbog straha od gubitka glasova na lokalnim izborima, smatra Škare Ožbolt i dodaje da su se takve koalicije već pokazale poražavajućima jer se u njima se spajaju stranke koje nemaju zajednička gledišta.

Na upit novinara o "slučaju Bechtel", odnosno mogućnosti da se ta tvrtka angažira za gradnju državne ceste bez javnog natječaja, Škare Ožbolt je odgovorila da o tome nema dovoljno informacija, te da smatra kako se u to pitanje umiješala politika.

Čelnici riječke gradske i županijske organizacije DC-a izvijestili su da je nakon prelaska istaknutih članova HSS-a, DC-u posljednjih dana pristupilo oko 50 novih članova.

(Hina) xhšup yjn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙