FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 21 SAT

ZAGREB, 30. srpnja 2004. (Hina) - Pregled najvažnijih vijesti izHrvatske do 21 sat.
ZAGREB, 30. srpnja 2004. (Hina) - Pregled najvažnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

DUGI OTOK - Ministar mora, turizma prometa i razvitka Božidar Kalmeta danas je, u Velom Ratu na Dugom otoku, predstavio javnosti projekt izgradnje objekata komunalne i društvene infrastrukture na hrvatskim otocima. Cilj projekta je, rekao je ministar Kalmeta, poboljšati uvjete života na malim i srednjim otocima, a krajnji je cilj zaustavljanje iseljavanja s otoka. Poboljšanjem ukupne kakvoće života na otocima trebali bi se stvoriti uvjeti za održivi razvoj kako na malim, slabo naseljenim i udaljenim otocima, tako i na onim većim i bolje naseljenim, kazao je Kalmeta.

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić posjetio je danas obnovljeni hotel The Regent Esplanade Zagreb. Nakon obilaska predsjednik Mesić novi izgled hotela ocijenio je izvanrednim te naglasio da je Zagrebu trebao ovakav objekt u kojemu može svoje posjetitelje ugostiti na svjetskom nivou. Nakon obnove, Hotel The Regent Esplanade Zagreb ima 209 luksuzno uređenih soba i apartmana. U potpunosti je obnovljena poznata Smaragdna dvorana koja danas izgleda kao 1925. godine kada je hotel i sagrađen. Hotel je dobio i sedam novih soba za sastanke i konferencije te nekoliko novih restorana.

MAKARSKA - Petoro poljskih turista koji su jučer malo poslije 9 sati iz autokampa Čiste kod Živogošča, isplovili gumenim čamcem prema otoku Hvaru, večeras su se oko 18,45 sati sretno vratili u autocamp, čime je okončana akcija traganja, započeta protekle noći. Poljsku turisti - Jack Nabel i njegova supruga Ivona s troje djece u dobi od 10 do 14 godina, doputovali su u autokamp Čiste kod Živogošća prije dva dana, a jučer ujutro isplovili su gumenim čamcem s izvanbrodskim motorom prema otoku Hvaru. Budući da se nisu vratili u auto-kamp za njima je organizirana potraga u moru u Hvarskom i Pelješkom kanalu.

SVETI MARTIN NA MURI - Ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor za današnjeg boravka u Međimurskoj županiji svečano je otvorila Dom hrvatskih branitelja u najsjevernijoj hrvatskoj općini Sveti Martin na Muri. Nakon svečanosti otvorenja ministrica je razgovarala s predstavnicima udruga proizašlih iz domovinskog rata koji su joj iznijeli svakodnevne probleme. "Problemi hrvatskih branitelja su veliki i evidentni. Prednjače zapošljavanje i stambeno zbrinjavanje te rješavanje njihovih statusnih pitanja," naglasila je ministrica Kosor.

DALJ - Ispred Policijske postaje u Dalju danas je obilježena 13 obljetnica masakra 20 daljskih policajaca, 15 pripadnika Zbora narodne garde i četiri pripadnika Civilne zaštite, koji se dogodio 1. kolovoza, 1991. godine. Vijence i cvijeće na Spomen obilježje poginulima ispred Policijske postaje Dalj položila su izaslanstva MUP-a, Policijske uprave osječko-baranjske, Hrvatske vojske, te brojnih udruga proizašlih iz Domovinskog rata i članovi obitelji poginulih.

DRNIŠ - Drniški gradonačelnik Ante Dželalija uputio je danas zahtjev Upravi Hrvatskih željeznica da se nagibni vlakovi, koji od ovog tjedna prometuju na relaciji Zagreb-Split, zaustavljaju i na drniškoj željezničkoj postaji. U dopisu se ističe kako je grad Drniš uvijek imao brzu željezničku vezu sa Zagrebom i Splitom koja je, međutim, prekinuta nakon ukidanja vlaka Marijan-express, a ni nagibni vlak se ne zaustavlja. Drnišani tako za putovanje do Zagreba nemaju više niti jedan dnevni vlak, kaže drniški gradonačelnik.

ZAGREB - Hrvatske željeznice još jednom pozivaju građane na povećan oprez i poštivanje signalizacije na prijelazima preko pruge između Zagreba i Splita na kojoj su od 26. srpnja u promet uvedeni nagibni vlakovi. U priopćenju HŽ-a se napominje da će nagibni vlakovi, koji voze puno većom brzinom nego konvencionalni, ponegdje i 160 kilometara na sat, uvelike promijeniti dosadašnje prometno stanje na toj pruzi. Uz dosadašnja dva para noćnih vlakova i par dnevnih vlakova te nekoliko lokalnih, prugom između Zagreba i Splita tijekom dana sada voze i tri para nagibnih vlakova.

ŽUPANJA - Tijekom arheoloških iskapanja koja od lipnja traju na lokalitetu Pernjak - na budućoj dionici autoceste Zagreb-Lipovac od Županje do Lipovca - pronađeni su brojni arheološki nalazi, koji svjedoče o životu na tom području u srednje i kasno brončano doba, potvrdio je danas za Hinu voditelj arheoloških istraživanja i ravnatelj Zavičajnog muzeja "Stjepan Gruber" u Županji, Marijan Boško. "S pouzdanošću možemo reći kako ti i drugi pronađeni ostatci pripadaju razdoblju završne faze srednjeg i početne faze kasnog brončanog doba, između 1300. i 1250. godine prije Krista", rekao je Boško.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙