FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KERRY ŽELIO POKAZATI SNAGU NA POLJU SIGURNOSTI - MEDIJI

WASHINGTON,30. srpnja 2004.(Hina) - Glavna zadaća demokratskogkandidata za predsjednika Johna Kerryja u četvrtak navečer bila jepokazati da je dovoljno odlučan i jak čelnik koji će zaštiti Amerikubolje nego predsjednik George W. Bush, ocjenjuju u petak američkimediji.
WASHINGTON,30. srpnja 2004.(Hina) - Glavna zadaća demokratskog kandidata za predsjednika Johna Kerryja u četvrtak navečer bila je pokazati da je dovoljno odlučan i jak čelnik koji će zaštiti Ameriku bolje nego predsjednik George W. Bush, ocjenjuju u petak američki mediji.

U govoru završne večeri kongresa demokrata u Bostonu na kojem je nominiran za predsjednika, Kerry je upotrijebio varijacije riječi snaga 17 puta nastojeći se prikazati ne samo prihvatljivim nego i boljim vrhovnim zapovjednikom od predsjednika Busha, zapovjednikom kojem ratno iskustvo iz Vijetnama omogućuje da razumije dvije američke tradicije- silu i suzdržanost, piše The New York Times.

"U ovim opasnim danima postoji pravi način i pogrešan način da se bude jak", rekao je Kerry svojim demokratima. "Snaga je više od oštrih riječi".

The Washington Post piše da je Kerry vezao svoje nade za Bijelu kuću izazvavši predsjednika Busha na raspravu o sigurnosti i vrijednostima, temama koje Bush i njegova Republikanska stranka smatraju temeljem svog političkog uspjeha.

Bio je to pokušaj da se pokaže kako postoji drugi način da se održi sigurnost SAD-a, bolji način da se osigura napredak zemlje i način upravljavanja koji će manje izazivati podjele u zemlji, piše list.

"Ja ću biti vrhovni zapovjednik koji nas nikad neće zavesti u rat", rekao je Kerry aludirajući na Bushovo opravdanje rata u Iraku oružjem masovnog uništavanja u rukama Sadama Huseina koje nikad nije pronađeno.

WP ipak upozorava kako se Kerry kao i drugi govornici na kongresu demokrata samo kratko dotaknuo Iraka, jednog od glavnih pitanja predizborne kampanje, koje je izazvalo podjele u Demokratskoj stranci.

"U doba kada se mnogi Amerikanci nadaju izlaznoj strategiji i možda se pitaju ima li Kerry plan za Irak koji se razlikuje od Bushovog, on je ponudio samo uvjeravanja da zna kako to učiniti na pravi način", piše list.

The Washington Times piše kako su demokrati izgladili duboke podjele oko rata u Iraku, razlike oko istospolnog braka i nesigurnost oko međunarodne trgovine samo radi jednog cilja koji ih vezuje: poraziti predsjednika Busha.

List navodi da je na kongresu bilo disonantnih tonova i da su antiratno raspoloženi demokrati doveli u pitanje sam rat u Iraku za koji su i Kerry i njegov potpredsjednički kandidat John Edwards glasovali i na skupu obećali da će obaviti posao do kraja.

The Washington Post piše kako je Kerry dobio snažan pljesak kada je upozorio Busha da ne rabi Ustav u političke svrhe, aludirajući na Bushovo traženje ustavnog amandmana koji bi zabranio istospolne brakove. Istodobno, kaže list, on je izbjegao bilo kakvu raspravu o socijalnim pitanjima oko kojih su demokrati već dugo u defenzivi, od prava homoseksualaca do prava na posjedovanje oružja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙