FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NOVI PODACI: 14 MRTVIH, 200 RANJENIH U BELGIJSKOJ EKSPLOZIJI PLINA

BELGIJA-PLIN-EKSPLOZIJANOVI PODACI: 14 MRTVIH, 200 RANJENIH U BELGIJSKOJ EKSPLOZIJI PLINAATH (Belgija), 30. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Najmanje je 14 osobapoginulo, a dvjesto ih je ozlijeđeno u petak u eksploziji plina uindustrijskoj zoni na jugu Belgije, objavilo je belgijsko ministarstvozdravstva.
ATH (Belgija), 30. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Najmanje je 14 osoba poginulo, a dvjesto ih je ozlijeđeno u petak u eksploziji plina u industrijskoj zoni na jugu Belgije, objavilo je belgijsko ministarstvo zdravstva.

Od eksplozije su vatrene kugle letjele desetke metara u zrak, a tijela su letjela stotine metara daleko od mjesta eksplozije kraj grada Atha, 40 km jugozapadno od Bruxellesa.

Glasnogovornik ministarstva zdravstva Karim Ibourki kaže da bi poginulih moglo biti i više.

"Prema najnovijim podacima, 14 je ljudi poginulo, a dvjesto je ozlijeđeno, stotinu ih ima opekline", rekao je i dodao: "Taj broj... četrnaestero, samo je okviran. Prema mojim podacima, mnogi od dvjesto ozlijeđenih, teško su stradali".

Eksplozija se dogodila na podzemnome dijelu plinovoda od belgijskoga grada Zeebruggea prema sjevernoj Francuskoj, kad su radnici popravljali mjesto curenja, rekao je glasnogovornik regionalnoga ureda civilne zaštite.

Uništene su dvije obližnje tvornice, a spaljeno područje stotinama metara od mjesta eksplozije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙