FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ČEŠKA: USPJEŠNO ZAVRŠENI PREGOVORI O SASTAVU NOVE VLADE

PRAG, 29. srpnja 2004. (Hina/dpa) - Pregovori triju čeških političkihstranaka o sastavu nove koalicijske vlade u četvrtak su uspješnozavršeni, objavio je mandatar vlade Stanislav Gross.
PRAG, 29. srpnja 2004. (Hina/dpa) - Pregovori triju čeških političkih stranaka o sastavu nove koalicijske vlade u četvrtak su uspješno završeni, objavio je mandatar vlade Stanislav Gross.

Gross, koji je imenovan mandatarom u ponedjeljak i na dužnosti će zamijeniti dosadašnjeg premijera Vladimira Špidlu, objavio je da će njegovi socijaldemokrati zadržati osam od 15 ministarskih mjesta.

Po tri resora pripast će manjinskim koalicijskim partnerima, demokršćanima i desnoj Uniji za slobodu. Preostalo ministarstvo dodijeljeno je nestranačkoj osobi,

Radi se o istoj koaliciji koju je vodio i Špidla, ali je on podnio ostavku nakon katastrofalnih rezultata vladajućih na izborima za Europski parlament u lipnju.

Osmero ministara koji su bili u Špidlinoj vladi zadržat će svoje položaje, među njima i ministar vanjskih poslova Cyril Svoboda.

Glasanje o povjerenju novoj vladi u češkom bi se parlamentu trebalo održati u sljedeća dva tjedna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙