FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ČEŠKI PREDSJEDNIK IMENOVAO NOVOG PREMIJERA, NAJMLAĐEG U EUROPI

PRAG, 26. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Češki predsjednik Vaclav Klausnominirao je u ponedjeljak socijaldemokratskog lidera StanislavaGrossa novim češkim premijerom, koji bi na tom položaju trebaozamijeniti Vladimira Špidlu.
PRAG, 26. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Češki predsjednik Vaclav Klaus nominirao je u ponedjeljak socijaldemokratskog lidera Stanislava Grossa novim češkim premijerom, koji bi na tom položaju trebao zamijeniti Vladimira Špidlu.

"Nakon opsežnih konzultacija Klaus je odlučio premijerom imenovati Stanislava Grossa i zatražiti ga da formira vladu", navodi se u priopćenju iz ureda češkog predsjednika.

Gross već neko vrijeme održava razgovore s demokršćanima i desnom Unijom za slobodu i očekuje se da će formirati koalicijsku vladu do 1. kolovoza. Radi se o istoj koaliciji koju je vodio i Špdila, ali je podnio ostavku nakon loših rezultata vladajućih na izborima za Europski parlament u lipnju.

Ukoliko sastavi koalicijsku vladu i dobije potporu parlamenta, Gross (34) će postati najmlađi premijer u Europi, a trenutno je najpopularniji političar u Češkoj. Sa 22 godine postao je parlamentarnim zastupnikom, a već tri godine kasnije bio je predsjednik kluba socijaldemokratskih zastupnika. Od 2000. je na dužnosti ministra unutarnjih poslova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙