FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KD "VATROSLAV LISINSKI" BIT ĆE OBNOVLJENA DO KRAJA KOLOVOZA

ZAGREB, 27. srpnja 2004. (Hina) - Temeljita obnova Koncertne dvorane"Vatroslav Lisinski", prvi put nakon trideset godina, završit će dokraja kolovoza, izjavio je upravitelj tehničke službe Lisinskog DarkoFijember.
ZAGREB, 27. srpnja 2004. (Hina) - Temeljita obnova Koncertne dvorane "Vatroslav Lisinski", prvi put nakon trideset godina, završit će do kraja kolovoza, izjavio je upravitelj tehničke službe Lisinskog Darko Fijember.

Rekao je kako je obnova započela krajem koncertne sezone, 20. lipnja i to temeljitom obnovom fasade koja je po njegovim riječima bila najvažnija za očuvanje toga važnog objekta kulture -palače glazbe, simbola Zagreba i Hrvatske, izgrađenog 1973..

Lisinski će tako dobiti potpuno novo ostakljeno aluminijsko pročelje, a za obnovu Dvorane izdvojeno je 15 milijuna kuna iz gradskog proračuna.

Kako je objasnio Fijember u razgovoru za Hinu osim za fasadu novac će se utrošiti na postavljanje novog mikrorazdjelnika o kojemu ovisi ozvučenje dvorane, uređenje garderobnog trakta, aneksa Dvorane i postavljenje novog sanitarnog čvora.

Istaknuo je da je vrlo važno i poliranje 2500 četvornih metara kamena kojim je obložena unutrašnjost palače glazbe kao i temeljito čišćenje 2100 sjedalica u velikoj i maloj dvorani.

Osim sredstava iz gradskog proračuna obnovu Dvorane potpomažu Zagrebačka banka, zlatni sponzor Lisinskog te vodeće hrvatske tvrtke Siemens, Pliva i Ina.

Obnova dvorane Lisinski je pod nadzorom Gradskog ureda za izgradnju grada Zagreba i gradskog Zavoda za zaštitu spomenika kulture.

(Hina) xta yaz

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙