FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OSLOBOĐENA SEDMORICA FRANCUZA IZ GUANTANAMA

PARIZ, 27. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Radio France Info objavio jeu utorak da su Sjedinjene Države francuskim vlastima predale sedmoricufrancuskih državljana pritvorenih u američkom zatvoru u kubanskomezaljevu Guantanamo.
PARIZ, 27. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Radio France Info objavio je u utorak da su Sjedinjene Države francuskim vlastima predale sedmoricu francuskih državljana pritvorenih u američkom zatvoru u kubanskome zaljevu Guantanamo.

Prema radijskoj vijesti, te su osobe zarobljene u Afganistanu, a u Pariz će stići oko podneva po srednjoeuropskom vremenu. Francusko ministarstvo vanjskih poslova nije potvrdilo taj podatak.

France Info objavio je da će oslobođeni muškarci doći posebnom čarterskom linijom, a još se ne zna pod kojim su uvjetima predani Francuskoj. Očekuje se da će ih povratku saslušati suci koji se bave terorizmom, javlja radio.

U svibnju je francuski ministar pravosuđa Dominique Perben za posjeta Washingtonu rekao da će uskoro biti oslobođeni neki ili čak svi francuski državljani iz Guantanama.

U Guantanamu je još šestotinjak ljudi za koje se sumnja da pripadaju mreži al Qaedi ili talibanskome pokretu. Svi su zarobljeni za američkoga rata u Afganistanu koji je počeo nekoliko tjedana prije terorističkoga napada na Sjedinjene Države 11. rujna 2001.

Borci za ljudska prava i mnoge vlade kritiziraju službeni Washington jer drži ljude u pritvoru bez optužnice. Amerikanci su Britaniji i Danskoj već predali neke zarobljenike iz Guantanama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙