FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U TORDINCIMA OTKRIVENO SPOMEN OBILJEŽJE ŽRTVAMA SRPSKE AGRESIJE

TORDINCI, 26. srpnja 2004. (Hina) - Na mjestu masovne grobnice usredištu Tordinaca - u koju je tijekom srpske agresije na to mjesto navinkovačkom području, u jesen 1991. godine, pokopano 200-njak žrtava -danas je otkriveno spomen obilježje.
TORDINCI, 26. srpnja 2004. (Hina) - Na mjestu masovne grobnice u središtu Tordinaca - u koju je tijekom srpske agresije na to mjesto na vinkovačkom području, u jesen 1991. godine, pokopano 200-njak žrtava - danas je otkriveno spomen obilježje.

U nazočnosti članova obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja i civila te predstavnika državnih, županijskih i općinskih vlasti, spomen obilježje, rad akademskog kipara Slavomira Drinkovića, otkrili su potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor i 14-godišnja kći poginulog i identificiranog hrvatskog branitelja, Andreja Marjanović.

Podsjetivši kako se na popisu zatočenih i nestalnih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata nalazi još 1.189 žrtava, od kojih je 526 s područja Vukovarsko-srijemske županije, potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor pozvala je okupljene na "borbu protiv zaborava". Pri tom je naglasila kako je do sada u Hrvatskoj otkriveno 140 mjesta masovnih grobnica žrtava iz Domovinskog rata.

Dodala je kako postoje "dvije Hrvatske - jedne koja nije osjetila ratno zlo i druge koja oplakuje svoje mrtve", no da te "dvije Hrvatske moraju ići zajedno".

Savjetnik Predsjednika Republike za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, Igor Dekanić, rekao je kako "žrtva brojnih poginulih hrvatskih branitelja i civila tijekom Domovinskog rata, ima smisao sa svakim danom i godinom, u kojoj Hrvatska postaje razvijenija i priznatija zemlja".

U ime Hrvatskog sabora sućut obiteljima žrtava srpske agresije izrazio je saborski zastupnik Ivica Klem, a u ime Vukovarsko-srijemske županije župan Nikola Šafer.

Molitvu za sve poginule predvodio je vojni kapelan Alojz Kovaček a potom su podno spomen obilježja vijence položila brojna izaslanstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙