FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - SVIJET - ZA PONEDJELJAK 26. SRPNJA

ZAGREB, 25. srpnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zaponedjeljak 26. srpnja.
ZAGREB, 25. srpnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak 26. srpnja.

BRIJUNI - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić primit će u radni posjet latvijsku predsjednicu Vairu Vike-Freibergu. Predsjednik Mesić bio je u travnju prošle godine u višednevnom službenom posjetu Republici Latviji, što je bio prvi bilateralni posjet na najvišoj razini između Zagreba i Rige. Latvija je bila među prvim europskim državama koje su potkraj 1991. godine priznale Hrvatsku.

BOSTON - Kongres američke Demokratske stranke na kojem će John Kerry i službeno postati demokratski kandidat za predsjednika na izborima 2. studenoga. U ponedjeljak će među ostalim govoriti bivši američki predsjednici Bill Clinton i Jimmy Carter.

WASHINGTON - Američki državni tajnik Colin Powell kreće na jednotjednu svjetsku turneju tijekom koje će posjetiti Mađarsku, Egipat, Saudijsku Arabiju, Kuvajt i Poljsku.

LJUBLJANA - U dvodnevni posjet Sloveniji doputovat će gradonačelnik londonskog Cityja Robert Finch. Osim sa gradonačelnicom Ljubljane Danicom Simšić, on će se sastati i s premijerom Antonom Ropom, a u britanskom veleposlanstvu održat će i konferenciju za novinare. Kao gradonačelnik britanske prijestolnice u kojoj je europski financijski centar (londonski City) on će razgovarati i s više vladinih predstavnika za financije, među ostalima s ministrom financija Dušanom Mramorom i guvernerom središnje banke Mitjom Gasparijem.

JALTA - Posjet ruskoga predsjednika Vladimira Putina koji će se sastati s ukrajinskim predsjednikom Leonidom Kučmom.

DAKAR - Posjet francuskoga ministra vanjskih poslova Michela Barniera u sklopu turneje koju će nastaviti posjetima Darfuru u Sudanu (27. srpnja), Čadu i Južnoafričkoj Republici (28. srpnja).

BEJRUT - Nastavak posjeta iračkoga premijera Iyada Allawija (do 27. srpnja). Allawi će posjetiti i Kuvajt, Saudijsku Arabiju i Ujedinjene Arapske Emirate.

DŽAKARTA - Objava službenih rezultata predsjedničkih izbora u Indoneziji.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Ružica Belac

Prije podne: Maša Taušan

Poslije podne: Domagoj Janković

Navečer: Darko Vlahović

Tel: ++385-1-48-08-645

Fax: ++385-1-48-08-822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙