FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - SVIJET - ZA PONEDJELJAK, 12. SRPNJA

ZAGREB, 11. srpnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zaponedjeljak, 12. srpnja:
ZAGREB, 11. srpnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 12. srpnja:

LJUBLJANA - U jednodnevnom posjetu Sloveniji boravit će crnogorski preedsjednik Filip Vujanović. Nakon susreta s domaćinom Janezom Drnovšekom dvojica će predsjednika dati izjave za javnost. Vujanovića će primiti i premijer Anton Rop.

LJUBLJANA - U jednodnevnom posjetu Sloveniji boravit će koordinator EU-a za borbu protiv terorizma Guy de Vries. Razgovarat će s ministrom unutarnjih poslova Radom Bohincom, direktorom obavještajne agencije Iztokom Podbregarom i državnim tajnikom na ministarstvu obrane Tomažem Časom, a primit će ga i premijer Anton Rop. Cilj posjeta je upoznavanje s organiziranošću i zakonodavstvom koje država domaćin ima na području borbe protiv terorizma.

LJUBLJANA - Započinje zadnje zasjedanja parlamenta prije redovne ljetne pauze. Po predviđanju će trajati do petka, a u uvodu će premijer Anton Rop odgovarati na pitanja zastupnika.

BRUXELLES - Sastanak ministara vanjskih poslova zemalja članica Europske unije.

BRUXELLES - Sasanak ministara trojke OESS-a (Slovenija, Bugarska, Nizozemska). Slovenija iduće godine preuzima jednogodišnje predsjedavanje OESS-om. Među ostalim, raspravljat će se o stanju u Moldaviji i na Kosovu.

JERUZALEM - Izraelski premijer Ariel Sharon sastat će se sa šefom oporbe Shimonom Peresom i razgovarati s njime o planu povlačenja izraelske vojske iz pojasa Gaze što je predviđeno za 2005.

OAK RIDGE, Tennessee - Američki predsjednik George W. Bush govori o borbi protiv terorizma.

MOSKVA - Nastavak suđenja oligarhu Mihailu Hodorkovskom, većinskom vlasniku naftne korporacije Jukos, zbog utaje poreza, prijevare i niza financijskih malverzacija. Država od Jukosa, između ostalog, traži i isplatu oko 7 milijardi dolara za neplaćene poreze. Prema agenciji Interfax, uprava Jukosa u nedjelju je ponudila vladi da u roku od tri godine isplati 7,5 milijardi dolara kako bi spasili korporaciju od stečaja.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Nenad Zlatović

Prije podne: Duška Gerić Koren

Poslije podne: Domagoj Janković, Sonja Djerasimović

Večer: Srđan Baković

Tel: 00 385 1 4808 645

Fax: 00 385 1 4808 822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙