FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PREDSJEDNIK MESIĆ POSJETIO OTOK SUSAK

SUSAK, 25. srpnja 2004. (Hina) - Predsjednik države Stjepan Mesićposjetio je u nedjelju otok Susak u povodu obilježavanjatradicionalnog 19. Dana iseljenika tog otoka.#L#
SUSAK, 25. srpnja 2004. (Hina) - Predsjednik države Stjepan Mesić posjetio je u nedjelju otok Susak u povodu obilježavanja tradicionalnog 19. Dana iseljenika tog otoka.#L#

Nekoliko stotina Suščana i njihovih gostiju dočekalo je predsjednika Mesića koji je u luku stigao brodom Hrvatske ratne mornarice "Hrvatska Kostajnica".

"Iseljenici su pomagali Hrvatsku tijekom borbe za ostvarivanje samostalnosti, a danas bi trebali ulagati na osnovi interesa ostvarivanja dobiti koju bi, pak, ponovno mogli ulagati u Hrvatsku", izjavio je predsjednik Mesić novinarima. Dodao je da bi korist od takvih ulaganja imali i šira zajednica i iseljenici.

Govoreći o državnim ulaganjima na otoke, Mesić je rekao da je novac često ograničavajući čimbenik kada je riječ o boljem prometnom povezivanju otoka i osiguravanju kvalitetnijeg života na njima.

"Ove je godine za otoke predviđeno više novca iz proračuna jer treba omogućiti da život na otocima bude kao i onaj na kopnu te osigurati cjelogodišnje privređivanje na otocima", rekao je Mesić.

Otok Susak ima oko 200 stanovnika, a procjenjuje se da je iseljenih Suščana oko tri tisuće, najviše u Sjevernoj Americi. Osim ulaganja otočana, i stanovnika i iseljenika, u obnovu kuća, u posljednjih nekoliko godina započela su veća ulaganja u komunalnu infrastrukturu otoka. Ukupno će u izgradnju kanalizacijskog i vodovodnog sustava biti uloženo 15 milijuna kuna, a do sada je utrošeno oko 40 posto od tog iznosa. Završena je prva faza izgradnje kanalizacijskog sustava i vodospreme, izgrađena je šetnica i zasađeno oko 350 novih stabala.

Prilikom posjeta predsjednika Mesića Suščani su isticali potrebu što skorijeg osiguranja pitke vode na otoku. Predsjednik je obećao da će doći i na 20. jubilarnom Danu iseljenika otoka Suska iduće godine. Do tada bi trebali biti završeni radovi na otočnom kanalizacijskom i vodovodnom sustavu.

(Hina) xhšup yso

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙