FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SALZBURG: 180 MILIJUNA EURA OD SALZBURŠKIH SVEČANIH IGARA

SALZBURG, 25. srpnja 2004. (Hina) - Za vrijeme Salzburških svečanihigara koje traju od 23. srpnja do kraja kolovoza očekuje se uSalzburgu 300 tisuća noćenja i ukupna zarada od 180 milijuna eura,objavljeno je krajem tjedna iz Gospodarske komore Salzburg.
SALZBURG, 25. srpnja 2004. (Hina) - Za vrijeme Salzburških svečanih igara koje traju od 23. srpnja do kraja kolovoza očekuje se u Salzburgu 300 tisuća noćenja i ukupna zarada od 180 milijuna eura, objavljeno je krajem tjedna iz Gospodarske komore Salzburg.

Salzburške svečane igre svake godine daju ogroman doprinos gospodarstvu Mozartovog grada.

Na temelju ispitivanja koje je proveo Bernd Gaubinger, voditelj gospodarsko-političkog odjela u Gospodarskoj komori Salzburga, strani gosti koji dolaze za vrijeme Igara u Salzburg potroše oko 168 milijuna eura. Doda li se tome izdatak domaćih austrijskih gostiju računa se ove godine sa zaradom od 180 milijuna eura.

Tri četvrtine posjetitelja Igara stalni su gosti koji provode za vrijeme tog kulturnog festivala u Salzburgu oko 7 dana.

Gosti ostvaruju 300 tisuća noćenja, više od 50 posto u samom Salzburgu. U hotelima i gastronomskim objektima gosti Salzburških svečanih igara potrošili su prošle godine 46 milijuna eura.

Izračunato je da svaki gost u prosjeku u samom gradu potroši 220 eura, a pribroji li se tome izdatak za ulaznice, to iznosi ukupno 580 eura. Najjeftinija ulaznica za kulturne priredbe je uz razne popuste 5 eura, a u normalnoj prodaji 28,60 eura. Najskuplje uzlaznice stoje 364 eura, ali za određene priredbe dosegnu i 468 eura.

Prema provedenoj anketi, 88 posto ispitanika je kazalo da dolaze u Salzburg zbog Svečanih igara.

Salzburške svečane igre doprinose zapošljavanju, te stvaraju od 2.100 do 2.300 radnih mjesta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙