FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŽUŽUL I FERRERO WALDNER O AUSTRIJSKOJ POTPORI HRVATSKOJ

SALZBURG, 23. srpnja 2004. (Hina) - Ministri vanjskih poslova HrvatskeMiomir Žužul i Austrije Benita Ferrero Waldner razgovarali su u petaku Salzburgu o unapređenju bilateralnih odnosa i daljnjoj austrijskojpotpori u približavanju Hrvatske Europskoj uniji (EU).
SALZBURG, 23. srpnja 2004. (Hina) - Ministri vanjskih poslova Hrvatske Miomir Žužul i Austrije Benita Ferrero Waldner razgovarali su u petak u Salzburgu o unapređenju bilateralnih odnosa i daljnjoj austrijskoj potpori u približavanju Hrvatske Europskoj uniji (EU).

"Podrška Austrije nastavlja se u svakom pogledu" izjavio je šef hrvatske diplomacije koji boravi u jednodnevnom posjetu Austriji.

Po njegovim riječima, s austrijskom ministricom razgovarao je i o otvaranju počasnog konzulata u Salzburgu, kulturnom centru Austrije na čijem području žive brojni Hrvati.

Ministar Žužul je pozvao Benitu Ferrero Waldner da posjeti Dubrovnik izrazivši nadu da će se to u rujnu i ostvariti.

Nakon razgovora s austrijskom ministricom, Žužul će nazočiti otvaranju Salzburških svečanih igara 2004., koje se ubrajaju u najznačajniji i tradicionalno najbogatiji kulturni događaj u svijetu koji ima međunarodni karakter.

Svečane igre u Salzburgu otvorit će austrijski savezni predsjednik dr. Heinz Fischer. Tom prigodom će govoriti i savezni austrijski kancelar Wolfgang Schuessel, te mađarski finski redatelj Istvan Szabo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙