FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SALZBURG: OTVORENE SALZBURŠKE SVEČANE IGRE

SALZBURG, 24. srpnja 2004. (Hina) - Ovogodišnje Salzburške svečane igrekoje traju do kraja kolovoza otvorene su u petak navečer, a na pozivaustrijske ministrice vanjskih poslova Benite Ferrero Waldner naotvorenju je bio i šef hrvatske diplomacije Miomir Žužul.
SALZBURG, 24. srpnja 2004. (Hina) - Ovogodišnje Salzburške svečane igre koje traju do kraja kolovoza otvorene su u petak navečer, a na poziv austrijske ministrice vanjskih poslova Benite Ferrero Waldner na otvorenju je bio i šef hrvatske diplomacije Miomir Žužul.

"Dajmo šansu umjetnosti i umjetnicima, a to Salzburške svečane igre rade vrlo uspješno iz godine u godinu" naglasio je austrijski predsjednik Heinz Fischer na otvaranju Igara. "Sudeći prema različitosti nacionalnosti umjetnika izvođača koji sudjeluju u programu ovogodišnjih Igara, može ih označiti europskim svečanim igrama", dodao je austrijski predsjednik.

Bogat program svečanih igara obuhvaća više od 180 priredbi. Prvi koncert održat će u subotu Bečki filharmoničari pod ravnanjem Seiji Ozawa, a prva operna premijera "Kralj Arthur" engleskog skladatelja Henrya Purcella također je na programu u subotu. Izvedbom će ravnati Nikolaus Harnoncourt.

Taj je, kako ga nazivaju, najveći i najznačajniji europski kulturni festival, osim tradicionalnog mjesta okupljanja umjetnika izvođača sa svjetskim ugledom iz različitih zemalja i stalnu publiku koja ih prati, postao i mjesto susreta uglednika iz političkog, gospodarskog života Austrije i inozemstva gdje se dogovara daljnja suradnja.

"To je velika svečanost ne samo glazbe i zabave, nego i intelektualizma srednje Europe" izjavio je na kraju boravka u Salzburgu ministar vanjskih poslova Miomir Žužul.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙