FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BJELORUSKA VLADA ZABRANILA RAD RUSKE TELEVIZIJSKE KUĆE

MOSKVA, 24. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Bjeloruska vlada u subotu jedonijela odluku o zabrani rada ruske televizijske kuće VGTRK izrazivši nezadovoljstvo načinom na koji su popraćeni prosvjedi održani usrijedu u Minsku, izvijestile su u subotu ujutro ruske novinskeagencije.
MOSKVA, 24. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Bjeloruska vlada u subotu je donijela odluku o zabrani rada ruske televizijske kuće VGTRK izrazivši nezadovoljstvo načinom na koji su popraćeni prosvjedi održani u srijedu u Minsku, izvijestile su u subotu ujutro ruske novinske agencije.

Režim bjeloruskog predsjednika Aleksandra Lukašenka donio je odluku o zabrani rada VGTRK-a optuživši novinara te televizijske kuće da je pretjerao izvještavajući o broju sudionika koji su se odazvali prosvjedima, prenosi ministarstvo vanjskih poslova.

Novinar VGTRK-a izvijestio je da se prosvjedima odazvalo između 2.000 i 5.000 osoba koje su se okupile kako bi izrazile nezadovoljstvo zbog autoritarnog režima predsjednika Lukašenka, a ministarstvo unutarnjih poslova tvrdi da je na skupu bilo manje od 200 ljudi.

Petanest je prosvjednika privedeno, a u četvrtak su im određene kazne zatvora u trajanju od 3 do 15 dana.

Prosvjed je održan nakon što je 49-godišnji bjeloruski predsjednik objavio da će stanovnici te zemlje na predstojećem referendumu morati odlučiti o mogućnosti njegova trećeg mandata na mjestu predsjednika države, što bjeloruski ustav zabranjuje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙