FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TAJLANDSKI KONTINGENT POČEO NAPUŠTATI IRAK

NAKHON SI THAMMARAT, 16. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Povlačenjekontingenta od 450 tajlandskih vojnika smještenih u Iraku u Kerbalipočelo je, a bit će završeno 20. rujna kao što je predviđeno, izjavioje u petak ministar obrane Chettha Thanajaro.
NAKHON SI THAMMARAT, 16. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Povlačenje kontingenta od 450 tajlandskih vojnika smještenih u Iraku u Kerbali počelo je, a bit će završeno 20. rujna kao što je predviđeno, izjavio je u petak ministar obrane Chettha Thanajaro.

Vojnici su bili razmješteni u Iraku u okviru strogo humanitarne misije od godinu dana. Bangkok je naglasio da ne želi njihovo zadržavanje u Iraku zbog nesigurnosti.

Glavni tajnik UN-a Kofi Annan zatražio je u utorak od tajlandskog premijera Thaksina Shinawatre da zadrži svoje vojnike u Iraku nakon njihove jednogodišnje misije.

Tajland, jedan od glavnih saveznika SAD-a u jugoističnoj Aziji, zapovijedio je razmještanje vojnika, medicinskog osoblja i postrojbe za nadzor prošlog rujna i to na godinu dana, nakon što je iznervirao Washington objavivši svoju neutralnost u američkoj invaziji Iraka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙