FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SA ZATVORENE SJEDNICE VLADE

ZAGREB, 22. srpnja 2004. (Hina) - SA ZATVORENE SJEDNICE VLADE
ZAGREB, 22. srpnja 2004. (Hina) - SA ZATVORENE SJEDNICE VLADE

HINA - Financijski servis

Hrvatska Vlada donijela je danas odluku o privatizaciji PIK-a Vrbovec i zadužila Hrvatski fond za privatizaciju da objavi natječaj za prodaju svih dionica iz državnog portfelja po cijeni od milijun kuna.

Pri odabiru najpovoljnijeg ponuditelja prednost će imati ponuditelj koji se obveže u roku godine dana zadržati sve zaposlenike, koji ponudi programe zbrinjavanja eventualnog viška zaposlenih, ulaganja u razvoj tvrtke i podmirenja obveza prema vjerovnicima i zaposlenicima.

Odlukom o privatizaciji PIK-a Vrbovec, koji je Vlada donijela na zatvorenom dijelu sjednice, van snage je stavljena odluka koju je u studenom prošle godine donijela prethodna vlada.

Vlada je na zatvorenoj sjednici 13. studenog prošle godine donijela odluku o prodaji 99,73 posto dionica PIK-a Vrbovec Gavriloviću za 120.000 kuna, uz obvezu modernizacije i daljnjeg razvoja tvrtke, te socijalnu klauzulu, prema kojoj je trebao tri godine zadržati svih 1.300 radnika, a za otpremnine onih koji budu višak osigurati najmanje 20 milijuna kuna. Gavrilović je 11. veljače ove godine izvijestio Hrvatski fond za privatizaciju da odustaje od preuzimanja PIK-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙