FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OI: U ATENU 80 HRVATSKIH SPORTAŠA

ZAGREB, 21. srpnja 2004. (Hina) - Hrvatsko olimpijsko izaslanstvo naXXVIII. olimpijskim igrama, što će se od 13. do 29. kolovoza održati uAteni, brojit će 129 osoba, od čega 80 sportaša, odlučeno je danas nasjednici Odbora olimpijski program Hrvatskog olimpijskog odbora.
ZAGREB, 21. srpnja 2004. (Hina) - Hrvatsko olimpijsko izaslanstvo na XXVIII. olimpijskim igrama, što će se od 13. do 29. kolovoza održati u Ateni, brojit će 129 osoba, od čega 80 sportaša, odlučeno je danas na sjednici Odbora olimpijski program Hrvatskog olimpijskog odbora.

Konačnu odluku o broju i sastavu našeg izaslanstva, kao i ime sportaša kojem će, nakon Gorana Ivaniševića, Petice Bukića i Zorana Primorca pripasti čast da ponese hrvatsku zastavu na ceremonijalu otvaranja Igara donijeti će Vijeća HOO.

Podsjetimo da je na igrama u Barceloni, na kojima zbog završenih kvalifikacijskih ciklusa nisu mogli nastupiti mnogi hrvatski sportaši, našu zemnlju zastupalo 39 olimpijaca među kojima su bile i tri sportašice. U Atlanti je bilo 84 sportaša među kojima je bilo osam djevojaka, a u Sydneyu za sada rekordnih 91 olimpijac od čega 23 sportašice. U Ateni će od među 80 sportaša biti 15 djevojaka.

Po riječima glasnogovornika naše olimpijske reprezentacije Damira Tabakovića Odbor za olimpijski program je od od više kandidata u najuži krug za stjegonošu izabrao vaterpolista Dubravka Šimenca, kapetana rukometne reprezentacije Slavka Golužu i veslača Igora Borasku.

Na najnovijem popisu evidentnih i potencija kandidata su ovi sporaši:

Atletičari: Ivana Brkljačić, Siniša Ergotić, Sanja Gavrilović Jurica Grabušić, Blanka Vlašić, Vera Begić i Dragan Mustapić koji imaju "A" olimpijske norme, a Branko Zorko, Edi Ponoš, Andras Haklits i Nedžad Mulabegović "B" olimpijsku normu. Dva boksača Vedran Đipalo i Marijo Šivolija - Jelica imaju "A" normu kao i dizač utega Nikolay Pešalov. Četiri jedriličara: Mate Arapov, Tomislav Bašić, Petar Cupač i Karlo Kuret imaju status evidentnih olimpijskih kandidata kao i tri kajakaša Danko Herceg, Dinko Mulić i Emanuel Horvatiček. U konjičkom sportu zastupat će nas Josef Puch, a od 13 plivača Duje Draganja, Sanja Jovanović, Gordan Kožulj, i Mario Delač imaju "A", a Nenad Buljan, Vanja Rogulj, Krešimir Čač, Saša Imprić, Ivan Mladina, Igor Čerenšek, Petra Banović, Anita Galić i Smiljana Marinović "B" olimpijsku normu. Rukometna reprezentacija brojit će 15, a varetpolo 13 članova koji imaju status evidentnih olimpijskih kandidata. Isti status osigurali su i stolnotenisači Tamara Boroš, Zoran Primorac i Cornelia Vaida, streljačica Mirela Skoko - Ćelić, taekwondašice Sandra Šarić i Nataša Vezmar, pet tenisača Jelena Kostanić, Karolina Šprem, Mario Ančić, Ivo Karlović, Ivan Ljubičić i šest veslača: Nikša i Siniša Skelin, Igor Boraska, Marko Dragičević, Petar Milin i Damir Vučičić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙