FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Varaždin će biti domaćin međunarodnog vatrogasnog natjecanja

VARAŽDIN, 21. srpnja 2004. (Hina) - Predstavnici Hrvatske vatrogasnezajednice objavili su danas u Varaždinu da će taj grad biti domaćinXIII. Međunarodnog vatrogasnog natjecanja i XV. Međunarodnognatjecanja vatrogasne mladeži u srpnju sljedeće godine.
VARAŽDIN, 21. srpnja 2004. (Hina) - Predstavnici Hrvatske vatrogasne zajednice objavili su danas u Varaždinu da će taj grad biti domaćin XIII. Međunarodnog vatrogasnog natjecanja i XV. Međunarodnog natjecanja vatrogasne mladeži u srpnju sljedeće godine.

Na konferenciji za novinare u Gradskoj vatrogasnoj zajednici, predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice i predsjednik Nacionalnog organizacijskog odbora za pripremu međunarodnih vatrogasnih natjecanja Teodor Fricki rekao je kako je Varaždin odabran zbog svoje duge vatrogasne tradicije, podsjetivši da je u tom gradu prije 140 godina utemeljen prvi hrvatski dobrovoljni vatrogasni zbor.

Manifestacija košta milijun eura, od čega će 60 posto platiti natjecatelji u vidu kotizacije, a ostalo grad Varaždin i hrvatski državni proračun, rekao je i dodao da je već počelo uređenje škola gdje će se iduće godine smjestiti natjecatelji.

Očekuje se dolazak 3.000 natjecatelja i tehničkog osoblja iz 30- tak zemalja Europe i svijeta. Osim natjecatelja, očekuje se i dolazak 5.000 gostiju- navijača, članova vatrogasnih organizacija i drugih.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙