FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OBVEZNICE GRADA ZADRA NA TRŽIŠTU POČETKOM RUJNA

ZAGREB, 20. srpnja 2004. (Hina) - OBVEZNICE GRADA ZADRA NA TRŽIŠTUPOČETKOM RUJNA
ZAGREB, 20. srpnja 2004. (Hina) - OBVEZNICE GRADA ZADRA NA TRŽIŠTU POČETKOM RUJNA

HINA - Financijski servis

Početkom rujna ove godine na domaće će tržište kapitala biti emitirane obveznice grada Zadra u ukupnom iznosu od 18,5 milijuna eura, s fiksnim godišnjim kuponom od 5,5 posto, a koje će na naplatu dospijevati 2011. godine.

Najavljeno je to na današnjoj konferenciji za novinare predstavnika grada Zadra, na čelu s gradonačelnicom Anom Lovrin te Hypo Alpe-Adria-Banke (HAAB), koja je agent i vodeći aranžer ovog izdanja.

Izdavanjem municipalnih obveznica Zadar se zadužuje po prvi put unazad 11 godina, kazala je gradonačelnica Lovrin te pojasnila da će sredstva većim dijelom biti utrošena na dva sportska objekta.

Riječ je o 64 milijuna kuna vrijednom projektu izgradnje zatvorenog plivališta s tri bazena, za čijeg je izvoditelja radova na natječaju izabrana Industrogradnja, te polivalentnoj sportskoj dvorani. U izgradnju te sportske dvorane za rukomet, košarku, odbojku i tenis bit će uloženo 65 milijuna kuna, radove će izvesti tvrtka Lavčević, a radovi na oba projekta trebali bi biti dovršeni u roku od 18 mjeseci, kazala je Lovrin.

Dodala je kako je izgradnjom autoceste Zadar postao jedan od razvojno najperspektivnijih hrvatskih gradova, što su otvaranjem podružnica prepoznale i primjerice gotovo sve banke ili trgovački lanci. Tako su u Zadru trenutno u tijeku projekti koji vrijednošću premašuju sam gradski proračun.

To je i bio razlog za donošenje odluke o zaduživanju, a na javni poziv za podnošenje ponuda za posao agenta i aranžera izdanja, uz HAAB-ovu, stigle su i zajedničke ponude Erste & Steiermarkische i Nove banke te Privredne, Zagrebačke i Raiffeisen banke.

Izdanje ovih prvih municipalnih obveznica denominiranih u euru voditelj odjela riznice Alpe-Adria-Banke Constantin Cesnovar najavio je za 36. tjedan ove godine, odnosno oko 1. rujna, a netom prije toga bit će određen i prinos na te obveznice.

Obveznice će biti uvrštene u najvišu kotaciju Zagrebačke burze, rekao je Cesnovar te dodao kako interes za njihov upis očekuje podjednako i od stranih i od domaćih investitora - investicijskih i mirovinskih fondova, banaka, ali i samih građana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙