FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OBVEZNICE ATLANTIC GRUPE UVRŠTENE NA ZAGREBAČKU BURZU

ZAGREB, 15. srpnja 2004. (Hina) - OBVEZNICE ATLANTIC GRUPE UVRŠTENE NAZAGREBAČKU BURZU
ZAGREB, 15. srpnja 2004. (Hina) - OBVEZNICE ATLANTIC GRUPE UVRŠTENE NA ZAGREBAČKU BURZU

HINA - Financijski servis

U najvišu kotaciju, Službeno tržište Zagrebačke burze danas je uvršteno 15 milijuna eura vrijedno izdanje korporativnih obveznica Atlantic grupe, koje na naplatu dospijevaju 13. lipnja 2007. godine.

Ovim izdanjem Atlantic Grupa je postala prvo hrvatsko društvo s ograničenom odgovornošću (d.o.o.) koje je izdalo obveznice. Agenti i aranžeri izdanja su Raiffeisenbank Austria i Zagrebačka banka, obveznice su denominirane u eurima, kamatna im je stopa 5,75 posto godišnje, a namira kamate i glavnice bit će u kunama prema srednjem tečaju HNB-a na dan dospijeća.

Obveznice su osigurane solidarnim jamstvima Atlantic Trade-a d.o.o., Cedevite d.o.o. i Neve d.o.o. Otplata glavnice bit će u jednom iznosu o dospijeću, dok će isplata kamate biti polugodišnja.

Sredstva prikupljena ovim izdanjem obveznica, prema riječima predsjednika Uprave Atlantic Grupe Emila Tedeschija, bit će utrošena za refinanciranje postojećih kratkoročnih obveza, čime će udio dugoročnih dugovanja u ukupnoj zaduženosti Grupe porasti sa 63 na 94 posto.

Nakon serije izdanja kratkoročnih dužničkih vrijednosnih papira, to je prvo izdanje dugoročnih, trogodišnjih obveznica Atlantic Grupe na domaćem tržištu kapitala.

U Službeno tržište Zagrebačke burze, pored obveznica Atlantic Grupe, uvršteno je još pet izdanja korporativnih obveznica (Agrokor, BINA-Istra, Hypo Alpe-Adria Bank, Pliva i Podravka), osam izdanja državnih ili od države garantiranih obveznica te jedno izdanje municipalnih obveznica (grada Koprivnice). Uz to, u Paralelno tržište (TN kotacija) uvrštene su i obveznice Belišća i Plave lagune.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙