FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŠPIJUNSKA AFERA: NOVI ZELAND TRAŽI I TREĆEG IZRAELCA

WELLINGTON, 20. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Novi Zeland traži i trećegIzraelca u okviru špijunske afere koja je dovela do diplomatskogincidenta između dvije zemlje, rekla je u utorak predsjednicanovozelandske vlade.
WELLINGTON, 20. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Novi Zeland traži i trećeg Izraelca u okviru špijunske afere koja je dovela do diplomatskog incidenta između dvije zemlje, rekla je u utorak predsjednica novozelandske vlade.

Policija traži Zeva Williama Barkana (37) koji je zatražio novozelandsku putovnicu, ali je nestao nakon što su prije njega dva Izraelca osuđena zbog pokušaja da dođu do novozelandskih putovnica kako bi se bavili obavještajnim radom za svoju zemlju.

Premijerka Helen Clark potvrdila je da ju je policija izvijestila o aferi ali nije željela dati nikakav komentar dok traje istraga.

Uriel Zoshe Kelman i Eli Cara osuđeni su prošloga tjedna na šest mjeseci zatvora zbog pokušaja dobivanja vize i sudjelovanja u kriminalnoj skupini koja je izrađivala lažne putovnice.

Novi Zeland zaledio je kontakte na visokoj razini s Izraelom nakon skandala, rekavši da je siguran da su dvojica muškaraca agenti Mossada, izraelske tajne službe, što Izrael nije ni potvrdio ni demantirao.

Clark je rekla da je zaustavila pripremu posjeta izraelskog predsjednika Moshea Katzava u kolovozu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙