FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KAJIN:"LJEVICA TREBA PODUPRIJETI MESIĆEVU KANDIDATURU"

RIJEKA,19. srpnja(Hina) - Potpredsjednik Istarskog demokratskog sabora(IDS) i saborski zastupnik Damir Kajin kazao je danas na konferencijiza novinare da bi stranke lijevog političkog svjetonazora već sadatrebale poduprijeti kandidaturu Stjepana Mesića na sljedećimpredsjedničkim izborima te da je uvjeren da će SDP to i učiniti.
RIJEKA,19. srpnja(Hina) - Potpredsjednik Istarskog demokratskog sabora (IDS) i saborski zastupnik Damir Kajin kazao je danas na konferenciji za novinare da bi stranke lijevog političkog svjetonazora već sada trebale poduprijeti kandidaturu Stjepana Mesića na sljedećim predsjedničkim izborima te da je uvjeren da će SDP to i učiniti.

Kajin drži da "stranke lijeve opcije nemaju boljeg kandidata", da se "u kohabitaciji omogućuje kakva takva kontrola vlasti" te da "Mesić neće biti predsjednik na dugme."

Istaknuo je da bi Mesićev izbor bio "vjetar u leđa opoziciji" te da "ne vjeruje da će HDZ poduprijeti Mesića ili Slavena Leticu jer bi ih to oslabilo u očima građana."

U IDS-u smatraju da odluka o dozvoljenih 0,0 promila alkohola u krvi vozača "nije u skladu sa zdravim razumom" i državnim interesima.

IDS će zatražiti izmjenu te odredbe, najavio je Kajin, a potpredsjednica IDS-a i saborska zastupnica Dorotea Pešić Bukovac dodala je da ona vjerojatno ne bi prošla da je u saboru bilo omogućeno elektronsko glasovanje.

Kajin je, među ostalim, ocijenio da "vanjski dug, ako je suditi po mjerama Hrvatske narodne banke, Vlada ne kontrolira". Istaknuo je da za to nije kriva samo Vlada ali da će ona "morati povući nepopularne poteze".

Kajin smatra da bi Vlada predsjedničke i lokalne izbore mogla zakazati za isti dan. Po njemu, Vlada bi to mogla učiniti kako bi "šok terapiju radi zaustavljanja vanjskog duga provela nakon izbora. "K tomu, to bi omogućilo HDZ-u da njegovi članovi iz lokalnih jedinica istodobno promoviraju i HDZ, i sebe i svog predsjedničkog kandidata", kaže Kajin.

Po Kajinu takav bi pristup izborima bio "izborni inženjering". Dodao je da "IDS-u sve paše jer nije opterećen datumom i modelom izbora."

Na upit kako ocjenjuje to što je tvrtka Bechtel nedavno dobila posao izgradnje dionice državne ceste bez javnog natječaja Kajin je odgovorio da to nije dobro jer bi moglo utjecati na položaj hrvatskih građevinara na međunarodnom tržištu te da Vlada mora brinuti o zaposlenosti domaće operative. "Ako takav ugovor bude štetan, netko će za to morati odgovarati", kazao je Kajin.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙