FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SOLANA: NESTAJU NESPORAZUMI MEĐU EUROPLJANIMA GLEDE IRAKA

MADRID, 18. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Nesporazumi oko američkeinvazije na Irak koji su podijelili Europsku uniju uglavnom suriješeni, rekao je u intervjuu objavljenom u nedjelju u španjolskomlistu El Pais Visoki povjerenik EU za vanjsku politiku i sigurnostJavier Solana.
MADRID, 18. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Nesporazumi oko američke invazije na Irak koji su podijelili Europsku uniju uglavnom su riješeni, rekao je u intervjuu objavljenom u nedjelju u španjolskom listu El Pais Visoki povjerenik EU za vanjsku politiku i sigurnost Javier Solana.

"Postojala je duboka kriza, ali ona završava", rekao je Solana za El Pais.

"Možda ne u potpunosti, još uvijek postoji mala rana. Sada je važno da se sukob u Iraku dobro završi...u tome se svi služemo", naglasio je.

Kao najveću frustraciju tijekom svojeg petogodišnjeg mandata, Solana je naveo neuspjeh Europe da djeluje jedinstveno pred stanjem u Iraku. Francuska i Njemačka snažno su se protivile ratu, dok su najveći saveznici Amerikanaca u Europi bili Britanci i Španjolci.

Kao drugo veliko razočaranje svog mandata koji je počeo 1999. Solana je istaknuo neuspjeh u rješavanju krize na Bliskom istoku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙