FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GRČKA POZDRAVLJA MJERE PROVJERENJA CIPARSKIH GRKA

ATENA, 18. srpnja 2004. (Hina) - Atena je u nedjelju pozdravila mjerepovjerenja prema zajednici ciparskih Turaka koje je u petak najavilaRepublika Cipar, ocijenivši da one pridonose suradnji među zajednicamana otoku.
ATENA, 18. srpnja 2004. (Hina) - Atena je u nedjelju pozdravila mjere povjerenja prema zajednici ciparskih Turaka koje je u petak najavila Republika Cipar, ocijenivši da one pridonose suradnji među zajednicama na otoku.

Te mjere "potvrđuju odlučnost ciparske vlade da poduzme inicijative stvaranja potrebnog ozračja za ujedinjenje otoka", izjavio je u priopćenju glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Georges Koumoutsakos.

Te mjere, koje su ciparski Grci objavili ovog tjedna predviđaju, povlačenje vojnika smještenih blizu "zelene crte" koja odvaja dvije zajednice, ali ciparski Grci su precizirali da se one ne mogu pokrenuti jednostrano.

Čelnik ciparskih Turaka Mahmet Ali Talat ih je u petak nazvao "diverzijom".

Europska komisija je objavila prošlog tjedna nekoliko mjera za prekidanje izolacije sjevera Cipra nakon neuspjelog referenduma u travnju o ujedinjenu otoka i pristupa samo republike Cipra Europskoj uniji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙