FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EURO 2004: SCOLARI ILI REHHAGEL?

LISABON, 3. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Hoće li domaći teren zaPortugalce biti ključan ili će Grci okončati svoju nevjerovatnuavanturu naslovom europskog prvaka - saznat će se u nedjelju u velikomfinalu EURA 2004 na stadionu Luz u Lisabonu.
LISABON, 3. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Hoće li domaći teren za Portugalce biti ključan ili će Grci okončati svoju nevjerovatnu avanturu naslovom europskog prvaka - saznat će se u nedjelju u velikom finalu EURA 2004 na stadionu Luz u Lisabonu.

Tko god pobijedi po prvi puta će se okititi naslovom na jednom važnijem nogometnom natjecanju, a budući da i Portugal i Grčka imaju strance na izborničkoj klupi, tako će ili Nijemac Otto Rehhagel ili Brazilac Luiz Felipe Scolari ući u nogometnu povijet - Scolari pogotovu jer je prije dvije godine bio svjetskim prvakom sa Brazilom.

Portugalci su "preživjeli" šokantan poraz od Grka na otvaranju i preko Rusije, Španjolske,Engleska i Nizozemske ušli u finale koje je posljednja šansa za "zlatnu generaciju" Luisa Figa, Fernanda Couta i Ruia Coste da uđu u povijest kao pobjednici. Za finale će biti raspoloživi svi Portugalci, a očekuje se da će Scolari izostaviti posve neučinkovitog Pauletu i staviti u napad od prve minute Nunu Gomesa.

Portugal je dvaput gubio u polufinalima EP-a, no inspirativni Scolari ih je uveo u finale, dok je Rehhagel načinio čudo jer su Grci prije početka natjecanja imali 80:1 šansi za naslov kojemu su sada tako blizu. Najveći problem za Rehhagela je suspenzija veznog igrača Giorgosa Karagounisa, koji je, također zbog kartona, nedostajao i protiv Rusa, a taj je poraz gotovo izbacio Grke, što dovoljni govori koliko igrač Intera znači za momčad. Očekuje se da će njega zamijeniti Stelios Giannakopoulos ili čak Vassilis Tsartas, ukoliko se Grci odluče na napadačku varijantu.

"Bit će to potpuno različita utakmica od one prve u Portu. Mi smo malo hendikepirani i zbog Karagounisa i zbog činjenice da su domaćini imali dan više za odmor", rekao je Angelos Basinas.

PORTUGAL (4-5-1): 1-Ricardo; 13-Miguel, 16-Ricardo Carvalho, 4-Jorge Andrade, 14-Nuno Valente; 6-Costinha, 18-Maniche, 20-Deco, 7-Luis Figo, 17-Cristiano Ronaldo; 21-Nuno Gomes

GRČKA: 1-Antonis Nikopolidis; 2-Yourkas Seitaridis, 19-Michalis Kapsis, 5-Traianos Dellas 14-Takis Fyssas, 8-Stelios Giannakopoulos, 7-Theodoros Zagorakis, 6-Angelos Basinas,21-Costas Katsouranis, 15-Zisis Vryzas, 9-Angelos Haristeas

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙