FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EURO: ČEŠKA - GRČKA 0:1 (ŠIRA VERZIJA)

PORTO, 1. srpnja (Hina/Reuters) - Grčka nogometna reprezentacijanastavila je nizati iznenađenja na Europskom prvenstvu u Portugalu.Premda im nitko nije davao previše izgleda Grci su izborili plasman ufinale Europske smotre pobijedivši Češku 1:0. Pogodak odluke postigaoje Traianos Dellas u 105. minuti utakmice.
PORTO, 1. srpnja (Hina/Reuters) - Grčka nogometna reprezentacija nastavila je nizati iznenađenja na Europskom prvenstvu u Portugalu. Premda im nitko nije davao previše izgleda Grci su izborili plasman u finale Europske smotre pobijedivši Češku 1:0. Pogodak odluke postigao je Traianos Dellas u 105. minuti utakmice.

Češka - Grčka 0:1

PORTO. Stadion Dragao - 41.000 gledatelja. Suci: Pierluigi Collina, Marco Ivaldi i Narciso Pisacreta (svi Italija)

STRIJELAC: 0:1 Dellas (105)

ŽUTI KARTONI: Seitaridis (23), Charisteas (70), Karagounis (87) za Grčku, te Galašek (48), Smicer (55) i Baros (102) za Češku.

ČEŠKA: Cech - Grygera, Bolf, Ujfalusi, Jankulovski - Galasek - Poborsky, Rosicky, Nedved (od 40. Šmicer) - Baros, Koller

GRČKA: Nikopolidis - Seitaridis, Kapsis, Dellas, Fyssas - Zagorakis, Basinas (od 72. Giannakopoulos) - Charisteas, Katsouranis, Karagounis - Vryzas (od 91. Tsiartas)

Uoči početka Europskog prvenstva čak niti najoptimističniji Grci nisu vjerovali kako će njihova reprezentacija izboriti plasman u finale. Čak niti poslije pobjede na otvaranju EURO-a protiv Portugala malotko je vjerovao kako odabranici Otta Rehhagela mogu do finalnog ogleda na stadionu Luz. No, Grci su nakon Portugala preskočili Španjolsku, Francusku, a u polufinalu i Češku. U dvoboju protiv Čeha još jednom su pokazali svoju najveću odliku u Portugalu. Sjajnu obranu i fanatičnu borbenost. Rehhagel je odlično posložio redove i dva možda i najveća favorita na EP-u, Francuska i Portugal nisu im uspjeli zabiti pogodak, što dovoljno govori o njihovoj igri.

Česi su odlično otvorili polufinale. Već u trećoj minuti Tomas Rosicky je uzdrmao vratnicu. I nastavak je ponudio nekoliko "vrućih" situacija pred Nikopolidisom, no grčki vratar je bio sjajno raspoložen. Možda i ključni trenutak utakmice dogodio se u 40. minuti, kada je Nedved zbog ozljede morao napustiti teren. U drugom poluvremenu Česi su pokušali slomiti suparnika, no nije išlo. Grci su se sjajno branili, zatvorivši sve prilaze svom golu. Češki izbornik Karl Bruckner osim Šmicera, koji je ušao umjesto Nedveda, nije mijenjao igrače. Vjerovao je postavi koja je do polufinala upisala četiri pobjede i pokazala najljepši nogomet. U samoj završnici Koller i Baroš imali su sjajne prilike, no grčka vrata kao da su bila začarana. U produžetku su Grci napokon ozbiljnije ugrozili protivnika. Prvo je Giannakopoulos pokušao lobom, a osam minuta kasnije i Delas glavom. No, oba puta je novi vratar Chelsea odlično reagirao. No, u posljednjoj minuti prvog produžetka nije mogao ništa. Tsartas j sjajno ubacio loptu iz kornera, a delas u drugom pokušaju glavom nije pogriješio.

Tako će u finalu igrati Portugal i Grčka, reprezentacije koje su i otvorile Europsko prvenstvo. U prvom dvoboju Grci su slavili 2:1.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙